Bild
Nästa artikel
World's fastest car!

World's fastest car!

Bugattis blåtira.

Bugatti Veyron 16.4 Super Sport – hastighetsbegränsad till 415 km/h så att inte däcken exploderar. Bara 40 köpare får chansen innan högfartssagan är slut.

 

En svartorange Bugatti Veyron 16.4 var sommarens nätsurrare nummer 1. Med 267,91 miles per hour, drygt 431 km/h, slog den världsrekordet för produktionsbilar på VW:s extrema testanläggning Ehra-Lessien.

Versionen som blir till salu heter Bugatti Veyron 16.4 Super Sport och är om möjligt ännu läckrare, eller vad sägs om en kaross helt i blåskimrande "naken" kolfiber? Fyrtio bilar ska byggas och avsluta hela Veyronprogrammet på totalt 300 exemplar. Produktionen av Veyron startade 2005.

Super Sport premiärvisades vid Pebble Beach-veckan i Kalifornien och Bugattis nysläppta egna studiobilder hör till de läckrare man sett. Karossen är modifierad en hel del, inte minst kring bakrutan, och de tunna, snygga dekorbanden längs karossen knyter ihop formen på ett nytt sätt.


Så är det motorn; 8 liter W16 på 1 200 hk. Effektökningen åstadkoms med större turboaggregat och laddluftkylare än i 1 001 hk-versionen. Större fjädringsväg, kraftigare kränghämmare och nya stötdämpare infördes också. Toppfarten är begränsad, inte till 250 km/h om du trodde det, utan till 415 km/h. "Det för däckens skull" menar Bugatti.

Ett makalöst bilkonstverk, inte sant? Fem av de 40 bilarna kommer för övrigt att lackeras i rekordbilens färgställning svartorange, men sorry, de är redan sålda.

Kolla specifikationerna på engelska i följande länk och tag dig för pannan:

Technical_specifications_Super_Sport_EN.pdf

Taggar: Nyheter, Hem
World's fastest car!
World's fastest car!
World's fastest car!
World's fastest car!
World's fastest car!
World's fastest car!
World's fastest car!

Kommentarer

#1
Anonymous
2010-08-28 10:52

det finns få lika fina bilar som denna

#2
Roger Skagerström
2010-09-19 01:14

Den må vara "fin". Men inte ens mästare på att göra tråkigt designade bilar, Toyota och Audi, lyckas att göra en sportbil som ser så TRÅKIG ut som Veyron. Som en formlös fettklump med en kromlist på. Och nu har de lyckats med konsttycket att lägga på ytterligare nåt ton i visuell vikt. Och en uppsättning fälgar som ser ut att vara köpta på Svenska Fälg. Nej var jag multimiljonär (om det ens räcker..) så skulle jag aldrig få för mig att köpa en Bugatti.

Tekniskt sett är det ett underverk. Men det hjälper inte när den ser ut som en övergödd dyngbagge.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.