Bild
Nästa artikel

"DEN HAR IRRITERAT MIG HELA LIVET"

playground * redaktionens favoriter

Fredrik Nyblad är reporter på Automobils systertidning Klassiker. Äntligen får han berätta om sitt modellbilstrauma.

Den har irriterat mig hela livet, fast av olika orsaker. Därför är det om min Mini Cooper från spanska Autopilen som jag vill berätta i Playground.

När jag var liten fick jag en hel serie bilar från Autopilen av pappa och mamma. De stack ut i samlingen med sina skinande högblanka karosser. Men jag gillade dem inte, så där såg ju inte bilar ut på riktigt.

Precis som det var fel att leka

med bilar av olika skalor samtidigt så kändes det inte rätt att leka med de blanka bilarna. När jag blev äldre så blev de fel av andra skäl, jag skämdes lite för att mina föräldrar hade semestrat i Francos Spanien.

Så kom artisten David Bowie och slog hål på mitt argument från barndomen, att den inte såg ut som en riktig bil. För tillsammans med en rad andra kändisar gjorde han sin egen version av Hundkojan och hans såg precis ut som min lilla leksaksbil.

När jag nu för första gången på många år tittar på den noggrant så ser jag att det står GT i grillen, Mini 1275 GT på bakluckan, och detta trots att den inte är en Clubman.

Undertill står det förvirrande nog Mini Cooper. Kanske är det en spansk Hundkojevariant, irriterande nog vet jag inte.
Taggar: Slask
"DEN HAR IRRITERAT MIG HELA LIVET"

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.