Bild
Nästa artikel

FEM AUTOMOBIL- MEDARBETARE OM SINA FAVORITER

playground * redaktionens favoriter

Alla har inte kvar barndomens favoriter, men alla med bensin i blodet minns bilarna. Fast i Gunnars fall var det visst en tvåhjuling. Och Magnus minns mest en gigantisk explosion.

Oldsmobile Toronado. Pappa hade en 1:1 och jag den här (skala okänd). Den har stått skyddad från dammvippor och mina leksugna killar högst uppe på en hylla. Den gång jag plockade ner den för att visa mina söner detta unika museiföremål så for den i golvet. Därför har den numera en sprucken framruta.
LENNART BACKLUND
Formgivare Automobil

Den första leksak som jag har ett starkt minne av är en plåt-cab som tillverkades av Distler i Tyskland på 50-talet. Det är en beige Porsche 356 cabriolet som givetvis tilltalade vilket barn som helst. Hur jag lyckades behålla skicket in i dessa dagar är mig fortfarande en gåta.
KENNETH OLAUSSON
Frilansmedarbetare, Ronnie-fotograf

Min bror hade en leksakshoj, en Kawasaki 750 H2, skala 1:8. Märke Polistil kanske. Två avgasrör på ena sidan, ett på andra - hela min barndom trodde jag modellen var felbyggd. I tonåren såg jag till slut en i verkligheten, med samma piplayout. Superkul, jag köpte flera stycken. Tipstack, brorsan!
GUNNAR LINN
Illustratör

Eftersom jag redan från födseln var bilgalen hade jag en rejäl uppsättning leksaksbilar att leka med. Roligast var två Lamborghini Miura i 1970-talsfärgerna orange och lila. Båda hade tappat den stora huven bak vilket gav dem ett pick-upliknande stuk som jag, i min ungdomliga omedvetenhet, fann mycket spännande.
JONAS SAHLSTRÃ-M
Reporter


Flera dagar (eller åtminstone timmar) limmade och målade jag på en
byggsats av en Porsche 911. Resultatet var förstås inte alls lika
snyggt som på kartongen från japanska Tamiya, men jag var stolt.
Höjdpunkten var dock ett par månader senare när jag och en kompis
preppade hela bilen med kinapuffar och sköt den i småbitar. En
explosion värdig Hollywood!

MAGNUS JOHANSSON


Chefredaktör Bike
Taggar: Slask

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.