Bild
Nästa artikel

HOT WHEELS 40-ÅRSPARAD

PLAYGROUND * NYHETER

Sex biltillverkare fick chansen att formge varsin leksaksbil till Hot Wheels 40-årsjubileum. Här är resultaten!

När Hot Wheels fyllde 30 år 1998 lät de tillverka en av sina mest klassiska leksaksbilar - Twin Mill - i skala 1:1, fullt körbar dessutom (läs om den i artikeln från Petersen-museet, "Leksaksdårens paradis").

När det nu blivit dags att fira 40-årsjubileum gick beställningen i stället till sex riktiga biltillverkare och deras designavdelningar. Uppdraget var enkelt: formge en Hot Wheels-bil som kan säljas i skala 1:64 (den traditionella leksaksstorleken).

Enda kravet:

bilen måste klara att göra en loop i en orange Hot Wheels-bana.

Varje designavdelning tog fram tre förslag. En jury valde sedan en bil från respektive firma.

Resultaten presenterades som modeller i skala 1:5 vid SEMA-mässan i Las Vegas hösten 2007, och nu är leksaksbilarna i skala 1:64 på väg ut i butikerna:

* Chevrolet Chevroletor,
* Ford Gangster Grin,
* Honda Racer,
* Dodge XP-07,
* Lotus Concept,
* Mitsubishi Double Shotz,
* Hot Wheels egen HW-40.

Formgivarna har tagit uppgiften på stort allvar, och flera har kikat i sina företags historieböcker för att hitta inspiration.

Enligt den amerikanska pr-byrån som sköter Hot Wheels mediakontakter bör Hot Wheels 40-bilarna finnas i svenska butiker inom kort.
Taggar: Slask

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.