Bild
Nästa artikel

Leif Tufvesson - Volvos imagebyggare

Entusiasten - Automobil 11.05

Leif Tufvesson har visat sin hantverksskicklighet hos både Volvo och Koenigsegg och har fått sitt första bygge utsett till årets hot rod i USA. Nu har han precis börjat egen serieproduktion i liten, liten skala.

Tyck vad du vill om vissa av de färdiga skapelserna. Men faktum är att den hängivenhet som hot rod-byggare är kända för att visa sina fyrhjulingar sätter de flesta andra entusiaster i skamvrån. Man lever i verkstaden och bygger bil mest varje dag. Fast begrepp som ofjädrad vikt och krängningscentrum är fullständigt ointressanta. Eller?  

Okay Leif, bekräfta fördomarna. Visst GÅR form före funktion?
- Glöm det. Nog för att jag älskar vacker formgivning men det jag bygger måste funka också. Annars är det ingen mening.
- Ta framvagnen på mitt senaste bygge, Caresto V8 Speedster. Den har centralt monterade
Ã-hlins-stötdämpare och fjädrar som påverkas av strömlinjeformade bärarmar av egen design. Och det är inte bara för att det är snyggast så, utan för att få en effektiv hjulupphängning. Geometrin är förresten uträknad av en kollega från Koenigsegg.

Rena sportvagnskonceptet.
- Jo, fast i sanningens namn finns det en liten eftergift för utseendet också. Karosslinjerna har trettiotalsstil med avsmalnande motorhuv. Eftersom jag är ute efter en ren design måste så mycket som möjligt rymmas innanför den smala karossen, inklusive fästpunkterna för övre bärarmarna. Vem vet, kanske hade den optimala fästpunkten varit lite, lite längre ut. Å andra sidan är alla bilar fulla av kompromisser. Min lite mindre.

Lärde du dig kompromissa på Volvo?
- Inte direkt. Jag jobbade på den så kallade förberedande utvecklingsavdelningen där man gör verklighet av alla vilda idéer som ska testas. Kompromisserna kommer senare.  


Vad gjorde du på Koenigsegg?
- Jag började som mekaniker. Sen blev jag verkstadschef, produktchef och till sist ansvarig för utvecklingsavdelningen. Det är ett litet företag.

Det låter som en pojkdröm.
- Jodå. Men det kan vara tufft att vara liten också. Inte minst när man hela tiden har massmedia på sig och lovat att man ska slå Ferrari och McLaren.

Och nu kör du eget?
- Det har jag gjort sen mitten på nittiotalet. Jag började med att bygga till mig själv. Sen renoverade jag gamla bilar på beställning samtidigt med jobbet på Volvo. Till exempel gjorde jag i ordning en Austin-Healey och en Stutz Blackhawk.
- Därefter blev det Koenigsegg i sex år. Parallellt med att jag byggde min första Volvo-rod, T6 Roadster. Volvo gav mig ett bra pris på en förserie-S80. När bilen var klar visade jag upp den på en mottagning som Volvo arrangerade. Alla gillade bilen, särskilt formgivarna.
- Förresten var det fler som tyckte om T6 Roadster. Amerikanska tidningen Hot Rod utsåg den till »Hot Rod of the Year 2004«.

Årets hot rod?
- Ja det är rätt prestigefyllt. Inte minst i USA. Där var förresten inte alla glada över att en utlänning tog hem förstapriset. Dessutom med en bil som inte anses renlärig. Tvärställd turbomotor och stora skivbromsar runt om är lite väl mycket high tech, tycker en del. Men nu lånar Volvo kärran och ställer ut den på  SEMA-mässan i Las Vegas. Ett jättearrangemang som började med bara reservdelar men som vuxit till en av världens största bilutställningar. Med tonvikt på ombyggda bilar. Jag ska också dit.

Berätta mer om Caresto V8 Speedster.
- Stilen går igen från den förra bilen men tekniken blir mer extrem. Jag funderade ett tag på att göra hela chassit i kolfiber men det blev för mycket, just nu. I stället har jag gjort en rätt rejäl konstruktion med boxade rambalkar i botten och rör högre upp för att få vridstyvhet.
- Hjulupphängningen är som sagt unik och motorn blir Volvos nya 4,4-liters V8. Jag tar hela drivpaketet från XC90 och placerar det framför bakaxeln. Det blir inget lättviktsbygge. Automatlåda, luftkonditionering och krockkuddar gör att jag räknar med 1 200 kg. Mer GT än sportvagn.
- Karossen har jag ritat tillsammans med Per Gyllenspetz som tidigare var designer på Volvo. Inspirationen kommer från trettiotalsfordar kryddat med lite Volvokänsla. Men strömlinjeformat. Blixt Gordon, tycker en del. Jag gillar gamla hot rods och äldre F1-bilar med friliggande hjul. Så stänkskärmarna blir svarta i kolfiber och nästan slickar däcken för att inte synas.
- Jag har redan byggt en trämall i fullskala för att hålla rätt på proportionerna och ha nåt att utgå från när vi ska bygga aluminiumkarossen. Jag har även gjort pluggar till delarna som ska gjutas i kolfiber. Men det viktigaste är nog att jag bygger två Speedster samtidigt.

En till dig och en till frun?
- Nej, en bil är redan såld. Och går allt som tänkt blir det ytterligare ett par bilar. Kanske sex stycken totalt. Jag har lovat Volvo att de får låna en för att visa på mässor och sånt. Som tack för att de donerat ett par XC90 att plocka delar från.

Vad blir nästa steg?
- Drömmen vore att kunna anställa någon. En duktig och entusiastisk mekaniker som kunde hjälpa mig att bygga fler Caresto V8 Speedster. Ibland är det kämpigt att göra allting själv.

Vackraste eller roligaste vägen?
- Kustvägen Ängeholm-Mölle upp på Kullaberg i Skåne. Fantastiskt vackert och lagom mycket kurvor och utmaningar för både bil- och mc-förare.

Grattis, full pott på Lotto! Vad skulle du köpa?
- Har egentligen ingen drömbil. Men visst, nya Bugatti Veyron har både makalös teknik och läcker design. Men jag skulle nog använda pengarna till att ta in lite hjälp på firman i stället. *

Taggar: Slask
Leif Tufvesson - Volvos imagebyggare

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.