Bild
Nästa artikel

PÅFYLLT I REDAKTÖRSHYLLAN

playground * redaktionens favoriter

Grönt, rött, silverfärgat och blått - i dessa kulörer går höstkollektionen i redaktör Lunds skrivbordshylla.

Man hamnar onekligen i ett moraliskt dilemma som fri och obunden journalist när läsarna börjar skicka presenter.

Men i fallet med Jan-Eric Lindblom har jag inga betänkligheter att ta emot mutorna. Jan-Eric, hängiven Alfisti och passionerad Italienbilvän, anser mig nämligen vara en förtappad själ som envisas med att köra svansmotorbil från Tyskland. Gåvorna är hans sätt att kommentera.

Först med en röd Alfa Giulia GT i skala 1:43, en sådan som Jan-Eric anser att jag borde intressera mig för.

Sedan med ett vykort föreställande Porsche 959. (Han hade väl läst min klassikerartikel i Automobil 5.05 och förstått att den gamla dubbelturbofyrhjulsdrivaren gjort starkt intryck på redaktören).

Sedan - vid Automobil Classic Cars i somras -

med en Porsche 959 från Matchbox. "Äsch, bara ett loppisfynd" sa Jan-Eric. Ett loppisfynd som träffat rakt i hjärtat, precis som den fina Alfan, vill jag lova!

Jan-Eric Lindblom har själv bidragit med flera artiklar till Playground, och redaktionen har fler alster från Jan-Eric i pipe line - så håll utkik framöver!

Sedan började även min personal att smickra mig med gåvor. Unge David Falk är ihärdig Tradera-fyndare, och han antog helt korrekt att en Mercedes W124-modell skulle ljusa min tillvaro.


Ett par dagar senare kom ett litet paket med en ytterst välgjord V124 (kombin, alltså) i skala 1:87 från tyska modellbilstillverkaren Herpa. Blå med beige inredning.

Detta och mer därtill har hamnat i hyllan bakom mitt skrivbord på sistone. Vad har du samlat på dig? Skriv till Playground och berätta!
Taggar: Slask

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.