Bild
Nästa artikel

Peter Bjerkestam - Jag är BMW-frälst

Duellen - Automobil 8.05

Min morbror är en riktig BMW-entusiast och via honom fick jag nys om att bilen var till salu.

BMW M3 Sport Evolution 1990
»
    Jag är tredje ägare på den här bilen och jag köpte den redan 1991, förste ägaren hade bara kört 600 mil. Det var en slump att jag fick tag på den. Det var dåliga tider och när räntan steg ville den dåvarande ägaren sälja den billigaste bilen i sitt omfattande sportbilsgarage. Min morbror är en riktig BMW-entusiast och via honom fick jag nys om att bilen var till salu.
Jag har kollat bilannonser på internet och jag har sett en svart importerad Sport Evolution till salu för 250 000, och i Tyskland ligger de på ungefär 200 000 kronor.

Bilen är nästan

i originalskick; den är utrustad med Grupp N-satsen från BMW vilket innebär andra stötdämpare och fjädrar än original. Även avgassystemet från den bakre ljuddämparen är annorlunda med ett öppnare flöde. Det låter lite bättre nu.
Jag är BMW-frälst och är medlem i BMW Club Schweden. Jag gillar M3 och M5, men även en Porsche 911 GT3 skulle sitta fint. Jag brukade tävla långlopp i SLC-serien med en BMW 318 med V8-motor från BMW 540i. Den gick rätt bra.

Min SLC-mekaniker

hjälpte mig även att fixa en hårdare diffbroms på M3:an. Original har den en 25-procentig spärrverkan, men han fixade så att bromsverkan nu är 75 procent. Det gör att det skjuter på bra i kurvorna.
Bilen har gått 8 500 mil, jag hinner knappt köra med den nuförtiden. Bilen står i Stockholm och jag jobbar i Ã-rnsköldsvik, och den lilla tid jag har på helgerna i Stockholm går åt till annat. Men jag tänker inte sälja den. BMW är mitt favoritmärke och det här är en av de bästa BMW-bilarna någonsin. Sport Evolution-modellen är väldigt sällsynt i Sverige, det kom bara nio bilar till Sverige. Säljer jag denna lär jag aldrig få tag på en igen. *

Intervju hämtad ur Duellen i Automobil 8.05

Taggar: Slask
Peter Bjerkestam - Jag är BMW-frälst

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.