Bild
Nästa artikel

TRÄSLÖJDEN RÄDDADE MODELLSAMLINGEN

PLAYGROUND * LÄSARNAS LÄCKRASTE LEKLÅDOR

Rally, racing och Tintin präglar Johan Sondells samling. Och en kille som byggde ett modellbilsskåp på träslöjden i mellanstadiet kan inte sägas vara annat än seriös i sitt samlande.

Ända sedan jag var liten har jag haft ett stort bilintresse och redan tidigt började  jag samla på modeller. Mest blev det Bburagos vanligaste modeller i skala 1/18 men även några i skala 1/24.

Problemet med modeller i den skalan är att de tar stor plats. Snart började det bli fullt i alla hyllor så jag bestämde mig för att göra ett eget skåp i
träslöjden på skolan. Det blev ett rejält skåp i trä med glasluckor och det slukade stora delar av min samling.

Det skåpet har jag kvar

och använder fortfarande men jag har även skaffat mig två rejäla glasskåp. Ett kommer från en gammal smyckesbutik, runt två meter högt och just nu med fem hyllplan och det andra är från en cykelbutik, lite större men bara med två hyllor än så länge.

Även de skåpen börjar bli fulla men inte bara med bilar i skala 1/18 utan jag har sedan ett par år börjat samla på rallybilar och Tintinbilar i skala 1/43, en
betydligt mindre platskrävande skala.

Gamla rallybilar och speciellt Gruppe B-bilar har så länge jag kan minnas fascinerat mig, de är ju sååå häftiga och annorlunda jämfört med de moderna rallybilarna.

Självklart är det de modellerna

som jag tycker mest om men alla modeller har sin charm och självklart är ingen samling komplett, den uppgår nu till dryga 160  modellbilar i varierande skala men det kommer till några nya modeller då och då.

Får ofta höra pikar på jobbet att jag håller på med leksaksbilar och undrar om jag sitter och leker med dem hemma. Så klart sägs det med glimten i ögat och jag vet en del som tycker det är kul å titta när jag fått hem något nytt.

Mest handlar jag från utlandet via auktionssidor och halva nöjet med samlandet är att sitta och leta och slåss i budgivningen.
Taggar: Slask
TRÄSLÖJDEN RÄDDADE MODELLSAMLINGEN

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.