Bild
Nästa artikel

Nissan 370Z - en slugger!

Provkörd

Med nya 370Z visar Nissan att tunga sportbilsprestanda inte måste kosta skjortan. Vi provkör i Paris och imponeras av karaktären.

Skogsvägarna norr om Paris inbjuder till buskörning, men träden vid sidan om vägen kräver viss respekt. Från huvudstaden väller rusningstrafiken ut och täpper igen vägarna, så stundtals går det i krypfart. Ändå känner man att bilen har karaktär, tyngd och pondus som går utanpå det mesta.

Den nya bilen är kortare, bredare och lättare än sin föregångare och i receptet ingår ett välbalanserat chassi, kralliga bromsar och en låda som själv ger mellangas vid växlingar. Resultatet är en maffig GT-känsla. Nissan vill gärna jämföra sig med Porsche Cayman och även om 370Z kanske inte riktigt når upp till sin förebild i alla avseenden har Nissan lyckats bygga en bil med inte så lite sportvagnskänsla och det till ett pris som ligger avsevärt under konkurrentens.

Fullständig provkörningsrapport kan du läsa i Automobil nummer 5.09 som landar i tidningshyllorna den 12 maj.
Taggar: Test/Prov
Nissan 370Z - en slugger!
Nissan 370Z - en slugger!
Nissan 370Z - en slugger!

Kommentarer

#1
Tasso Kazantzidis
2010-12-26 12:29

Finns helt enkelt ingen sportbil på marknaden som ens är i närheten vad gäller pengar/kul för pengarna.Dessutom makalöst driftsäker(gäller även 350z jag hade tidigare).

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.