Bild
Nästa artikel
Porsche Boxster Spyder: lätt glädje

Porsche Boxster Spyder: lätt glädje

Provkörningar

Lättare bil tillsammans med högre effekt är ofta en bra kombination, speciellt då körupplevelsen fortfarande är storslagen.

Porsche rör sig på ett sätt som ingen annan. Gångstilen är spänstig utan daller i midjan och det känns med en gång att Porsches ingenjörer låtit varje bil springa av sig många mil på löpbandet före lansering. Banden mellan människa och maskin är korta och hårt spända.

Det gäller i än högre grad för lättviktaren Boxster Spyder. Genom att kasta bort onödig utrustning som stereo, dörrhandtag och tak har Porsche sparat närmare 100 kg, allting i en tradition som följer samma formel som 550 Spyder, 911 Speedster och superbilen Carrera GT.

Också ögat har fått sitt. Att fronten städats från galler och lampor märks kanske inte direkt. Det gör däremot de båda strutarna bakom passagerarnas huvud och de avslutas med en fast monterad ankstjärt som ersätter den uppfällbara spoilern. Det syns direkt att Boxster Spyder är någonting alldeles extra.

Det blir än tydligare bakom spakarna. Mittkonsolen gapar tom där navigatorn normalt tar plats, skärmen över instrumentklustret är borta och sportstolarna kramar hårt om höfter och axlar. Viktbesparingen har skett i stort och smått.

Som körmaskin är Boxster Spyder i det närmaste oantastlig. Den tål att köras hårt, så hårt att den i lagliga hastigheter känns återhållen och missnöjd. Låt den i stället sträcka ut som det är tänkt och den belönar dig med sanna sportbilskvaliteter.

Hela provkörningen står att läsa i Automobil 5.10.

Taggar: Provkörningar, Hem
Porsche Boxster Spyder: lätt glädje
Porsche Boxster Spyder: lätt glädje

Kommentarer

#1
Jibin
2013-11-18 10:11

skriver:Lari, jag behf6ver hje4lp. Jag har ff6rsf6kt med den he4r slideshowen 5 ge5nger fe5r inget reautlst. Och ne4r det he4nder ne5got se5 blir det bara fel, men ingen header dyker upp..:( Vad ska jag gf6ra? Just nu har jag tagit bort koden. Men skulle man gf6ra ne5got i stilmallen. Jag e4ndrade bara i kodmallen:S

#2
Mindblowingevent
2013-11-19 03:07

Thanks for being on point and on tartge!

#3
Saurav
2013-11-21 03:56

Your posting is abeulotsly on the point!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.