Bild
Nästa artikel
Porsche Cayenne Turbo: svartkonst

Porsche Cayenne Turbo: svartkonst

Provkörningar

En stor bil har blivit ännu större och störst är förnyelsen under skalet. En redan bra bil har blivit ännu bättre.

När Porsche Cayenne presenterades 2002 bröts alla konventioner och tabun, sportbilsfabriken klev rakt över skaklarna och byggde en suv. De renläriga skakade på sina huvuden och profeterna förutspådde en snar domedag för Zuffenhausen.

Men Porsche lyssnade inte och det gjorde de rätt i. Cayenne har alltsedan dess varit märkets bästa sedelpress, en formidabel succé och vinstmaskin bortom de vildaste gissningar.

Efter åtta år är det nu dags för förnyelse och i sin andra generation är Cayenne en nära släktning till både supersedanen Panamera och koncernbrodern VW Touareg. Den är längre och högre, men faktiskt också något smalare, än föregångaren.

När man kliver in märks förnyelsen tydligt. Rummet i Cayenne osar av formkänsla och detaljkvalitet. Dessutom är både utrymmen och flexibilitet bättre.

Grepp och balans finns i massor, en overklig känsla för föraren som sitter en rejäl meter ovanför backen. Motorn är en vattenkammad typ, trots den massiva effekten.

Hela provkörningen står att läsa i Automobil 6.10 - finns i din tidningshylla nära dig från och med den 15 juni.

Taggar: Provkörningar, Hem
Porsche Cayenne Turbo: svartkonst
Porsche Cayenne Turbo: svartkonst

Kommentarer

#1
Noisy
2012-11-09 07:12

diras:Riktigt festlig akrtiel, speciellt avslutningen:America believes that by characterizing Russia as a menacing bogeyman at every opportunity, this will deflect the full impact of its worrisome domestic situation. Negative reporting on other countries is certainly not a new strategy. However, this trick can only work for so long before the true source of a nation’s malaise is rightly revealed.Det he4r skulle dock fungera mycket be4ttre om man bytte ut Ryssland och USA mot varandra i texten.Nu ke4nns det hela mest som en de5ligt utarbetad konspirationsteori med tydlig utge5ngspunkt i ryska realia, helt utan ff6rankring i den amerikanska verkligheten. Vem bryr sig om Ryssland i USA? Ingen. Och hur skulle man de5 kunna dra bort uppme4rksamheten fre5n inrikes problem i USA genom att peka pe5 att den ryska befolkningen krymper?Det som dock e4r mest fascinerande e4r att ne5gon kan ta se5dan he4r smf6rja pe5 allvar.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.