Bild
Nästa artikel

Världens bästa biltest!

a-test

Det finns ett antal parametrar som avslöjar mer om hur rolig en bil är att köra än alla superlativer i världen. Automobil är den enda tidningen som tar äkta körglädje på största allvar.

Accelerationstest
Max acceleration, hur det går till? Vi berättar hur viktfördelning, växellåda och motorkaraktär påverkar accelerationen.
KLICKA HÄR

Bromstest
Inte bara bromssträckan är intressant, utan även hur effektivt det tar stopp. Vi berättar hur ABS-systemet arbetar och förvaltar däckens grepp.
KLICKA HÄR

Kurvtest
Hur hög hastighet klarar bilen i en kurva och vad händer när den tappar greppet? Vi berättar om direktstyrdhet, understyrningsgrad, slutlig understyrning och maximal sidoacceleration.
KLICKA HÄR

Slalomtest
Hjälper bilen till vid tvära omläggningar eller spjärnar den emot? Vi berättar hur snabbt det går att köra och vilka G-krafter som uppnås.
KLICKA HÄR

A-sprint
Hur fungerar knixig körning och hur snabbt går det? Vi berättar hur bilen klarar ett körprov där det krävs hårda inbromsningar, tuff acceleration och ständigt modulerande av gaspådrag.
KLICKA HÄR

Taggar: Test/Prov

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.