Automobil 1.12 – i butik nu!

Publicerad 2011-12-19 11:03
Tidningen

Det här är nummer 333 av Automobil sedan tidningen startades 1982. Det är också sista numret som du kan köpa i butik; en unik tidning i ett unikt format och med unikt utseende och innehåll.

PROV Porsche 911 Carrera S För tredje gången på snart 50 år har Porsche släppt en helt ny 911. Daniel Östlund for till Kalifornien för att ta tempen på nykomlingen, kallad 991.

PRYLEN PiCycle Inte bara en kul design, utan också full av framtidsteknik. Möt PiCycle, en liten glimt av hur världen kommer att se ut i framtiden.

PROV Nya BMW 3-serien 
Snart är den raka sexan ett minne blott. Det hindrar inte Staffan Erlandsson från att låta sig charmas av fyrorna i BMW:s nya 3-serie, kallad F30.

PROV Audi S8 Med en fyrcylindrig V8 vänd ut och in ska Audi S8 krossa motståndare på bana samtidigt som den bjuder på viskande stillhet. Vi provkör i Spanien.

PROV Citroën DS5 Som en sten formad ur vågorna, påstår Citroën att deras livsstilsbil DS5 ser ut. Provryttare Carlquist finner mest sten i fjädringskomforten.

A-TEST Mercedes-Benz C 63 AMG Coupé  Lite mer laid back än vad vi är vana vid, det var vad C 63 AMG var i A-testet. Kanske lite för avspänd, för siffrorna var inte bara smickrande. 

PROV C 63 AMG Black Series Lite mindre laid back än vanliga C 63 AMG, det beskriver Black Series-varianten ganska bra. Vi fick vrida ur den på legendariska Laguna Seca.

PROV Bentley Continental GTC Två och ett halvt ton, 575 hästkrafter, två miljoner kronor – specifikationerna är överväldigande. Resultatet? Ett upphöjt lugn. 

DOKUMENT Måsvingen som inte lyfte Neubauer var inte nöjd. I hans värld hade måsvingen inte en chans att vinna vare sig Le Mans eller Mille Miglia. Men historien gav honom fel.  

KÖPGUIDE Mini Cooper S I sin andra generation är Mini Cooper S en riktig pärla: stökig, rolig och snabb. Vi vänder ut och in på modellen som begagnad och tipsar om felen. 

KLASSIKER Iso Fidia mot Maserati Boutique-superbilar, vad är det? Iso Fidia är en sådan, Maserati Quattroporte en annan: handbyggda bilar med en air av det ljuva livet. 

COLLECTION Fredriks Alfa Romeo Att köpa bil i Italien kräver sin man. Tur att den gick att registrera i Frankrike, där hustrun är skriven. Och vad är det egentligen med motorn?

RESA Med Aventador till Borås Lokaltidningens reportrar anade scoop – en Lamborghini Aventador hade siktats i staden. Bakom ratten satt förstås Calle Carlquist.

 

TIOLISTAN Lysande lånade ... Karosserna är snidade av de största namnen i industrin. Men baklamporna, de ägnades inte mycket mer än ett telefonsamtal till grannfabriken.

Artikeln har
20
kommentarer

Tyvärr så går det på detta viset när man inte lyckas skriva tillräckligt mycket om tillräckligt många intressanta bilar. Jag var prenumerant ett tag, men la av då Automobil missade att skriva om intressanta bilnyheter. Älskade de detaljerade testerna A-sprint med mera men tröttnade för att man inte riktigt var "med" i matchen. Synd förstås att tidningen läggs ner.

Håller med, Lägg ner pappersversionen av den minst sagt mediokra vi bil ägare och satsa på automobil istället, mycket bättre tidning!

Verkligen tråkigt att tidningen upphör.
Men jag måste säga att det har gått utför sen Jarlmark, Adolfsson mfl. försvann
Det bästa var alla projektbilarna 964, 993, 968 med inköp, meckande mm.

Verkligen ledsamt att Sveriges enda läsbara motortidning nu är ett minne blott. Hoppas verkligen att någon med förnuft drar igång igen. Älskad! Saknad!

fan va synd varför kan man inte köpa tidningen mer

Hej! Jag har samtliga nummer och årgångar av den finaste motortidning som
någonsin publicerats.Det är med stor saknad som jag har får acceptera att min kära tidning ej mer kommer ut.Någon fler som har hela samlingen?OBS!
Även det allra första.

Hälsningar Björn Hanson
Norra Vallösavägen 39

271 94 Ystad

Ang. kryss
Jag har gjort kryss varje måndag och onsdag i Aftonbladets huvudtidning i mer än tio år (signaturen Bengan). Nu har jag emellertid pensionerat mig, men vill inte lägga av helt med krysstillverkningen. Därför vill jag gärna göra kryss i någon tidning fast i mindre omfattning än tidigare. Om det finns intresse för mina tjänster ställer jag gärna upp med upp till ett kryss per vecka. Självklart kan kryssen anpassas till viss läsekrets och jag kan även använda bilder och text som önskas av beställaren. Jag arbetar i InDesign och kan leverera kryssen helt klara för tryck.
I er tidning vore det kanske lämpligt att ni höll med bilder och text till dessa. Naturligtvis handlar bilderna och bildtexterna om bilar som kanske är aktuella. Vidare skulle krysset i övrigt röra sig om bilar. Jag bifogar ett kryss med lösning som jag gjort åt Aftonbladet för några år sedan.
Vänligen
Bengt Ivansson
Tel 0660 370281 eller 0708 664279

Jag har bläddrat igenom tidningen Vi Bilägare som jag fått som kompensation.
En tidskrift som handlar om sådana bilar vilka köps av personer utan bilintresse! Dödtrist!!!

Anders N:
Prenummererade man på Automobil fick man ett brev i december där man fick välja mellan pengarna tillbaka eller fem nummer av Vi Bilägare och Klassiker i samma antal som man hade kvar av Automobil.

Om man måste avstå automobil en tidning som man sett framemot att få i brevlådan för att istället få vi Bilägare. Vill jag ha pengarna tillbaka , känner mig grundlurad. Tidningen gick väl inte i konkurs så då borde de väl vara rimligt att man betalar tillbaka pengarna som man betalt in på en prenumeration.

Dumstrut!!

Skriv ny kommentar

Skriv ny kommentar

  • Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
Genom att skicka detta formuläret, så accepterar du Mollom integritetspolicy.
Senaste nytt

Klicka här för att se hela listan med återförsäljare av tidningen Classic Cars. Vi finns hos 1418 handlare runt om i landet. Hoppas att du hittar en nära dig! 

Följ Automobil på Facebook

Få vårt nyhetsbrev gratis

Klassiker från Klassiker