Bild
Nästa artikel

Automobil 4.11 – I butik nu!

Tidningen

Sveriges första sportbil fyller halvsekel. Vi firar 50 år med Volvo P1800 och djupdyker i bilens historia. Vi har även intervjuat skapare själv; Pelle Petterson.
Nya bilar har det också körts. Tredje generationen Mercedes-Benz SLK är en vacker sommarflört. Betydligt busigare är provkörda Audi RS3 och A-testade Audi A1, Citroën DS3 och Mini Cooper S.
Detta och mycket mer i Automobil 4.11.

PROVBLÄDDRA NR 4/2011 HÄR …

PROV  Mercedes-Benz SLK
Dags för tredje generationen av en populär plåtcabriolet i sportbyxor. Den här gången har Mercedesteknikerna hittat på ett tak man kan se igenom och ändå inte. Vi skickade Joakim Dyredand för att köra och försöka förklara.

A-TEST Audi A1, Citroën DS3 och Mini Cooper S
Plötsligt blev det trångt i den lyxigare nischen av småbilsmarknaden, men är de här tre trendriktiga typerna riktigt lika kul att köra som de ser ut?

PROV Audi RS3
Audis fenomenala 340-hästars femma från TT RS har hittat ned i den timida A3-karossen. Daniel Östlund provar kombinationen längs Rivierans roliga rutter och får anledning att hissa ned rutorna i tunnlarna.


FARTPARTY Orsa Speed Weekend
Eftersom det inte finns saltöknar som i Bonneville Flats får vi väl ta till sjöisen. Så tänkte arrangörerna när detta absolut spärrlösa evenemang drog i gång för ett par år sedan. Kom i vad som helst, kör hur fort som helst! är parollen.

PROV Hyundai Genesis
Är den asiatiska folksportbilen tillbaka? Medan Toyota och Subaru filar vidare i all evighet på sitt gemensamma bakhjulsdrivna projekt är den här bilen redan här – och Genesis är urkul, meddelar förstesladdare Daniel Östlund.

FRANSK FLUGVIKT Autobleu
Okej vi erkänner, vi hade inte heller hört en susning om denna ultrakonstiga racerskapelse med handbankad aluminiumkaross, men när vi fick se bilderna kapitulerade vi. Här får du också chansen.

VOLVO P1800-SPECIAL 50-årskalas
Sveriges första sportbil i stor skala, ett formfenomen som faktiskt fyller ett halvsekel alla redan. Automobil gör en rundmålning med hjälp av ett enastående renoverat exemplar, med prototyper, 1800 ES – och så en djup titt i arkiven hos mannen som skapade de odödliga linjerna: Pelle Petterson.

KÖPTIPS! Chevrolet Corvette C6
Torra vägar, sol och fågelsång – det är nu du blir så sugen på en Chevrolet Corvette C6. Det är också nu du ska köpa en, men se till att ha läst Automobils guide först.

COLLECTION Form, charm och oljedrift
Automobilläsaren och Jaguartämjaren Christian Heinel hörde av sig till redaktionen. Hans historia berättar om återtåget till Sverige i ett formskönt fynd som flyger under Jantelagens radar.

KLASSISKA MOTORER BRM V16
England försökte snappa åt sig ett försprång inom Grand Prix-racing efter andra världskriget. Hos BRM skapades en vacker bil laddad med en av historiens mest komplicerade motorer och definitivt den mest välljudande!

REPLAY I’m back!
Hann brann nästan upp under Tysklands GP på Nürburgring 1976, men Niki Lauda var tillbaka i sittbrunnen bara några veckor senare och körde i fatt konkurrent efter konkurrent vid Italiens GP på Monza – med balaklavan nedsölad av blod.

FUTURE CLASSIC DSG-pionjären
V6-motorn gjorde susen i Audis läckra TT men det är kombinationen med den allra första dubbelkopplingslådan som kommer att göra bilen samlarvärd.

PROVBLÄDDRA NR 4/2011 HÄR …

Automobil 4.11 – I butik nu!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.