Bild
Nästa artikel

Automobil 5.11 – I butik nu!

Tidningen

I Automobil 5.11 är det stor Mercedes-Benz-special. Vi har kört nya S 63 AMG och låtit CLS 350 möta Audi A7 Sportback. Vi har även kört forna dagars lyxjärn: Mercedes-Benz 300 SEL 6,3 och Mercedes-Benz 450 SEL 6,9.
Även Porsche 911 GTS, Fiat 500 Twin Air och Alfa Romeo 159 möter Alfa Romeo 156 ryms i detta nummer.

Ur innehållet för Automobil 5.11

PROVBLÄDDRA NUMRET HÄR

SPOTLIGHT  BAC MONO
Namnet har lite av engångshyvel över sig men är en mycket välkomponerad engelsk trackdayracer av liknande snitt som bland andra Ariel Atom och KTM X-Bow. Två bröder står bakom det hela.

PROV 
Mercedes-Benz S 63 AMG
Köttigare mix är svår att tänka sig. Lyxbilen S-klass med långkaross går några ronder hos hustrimmaren och kommer ut med nytt friskt dubbelturbopaket, svällande karossmuskler och slaktmask. Konkurrenterna … vilka då?

PROV Fiat 500 TwinAir 

Förunderlig liten bil med dockskåpslook och ljud som en förrymd häcksax. 
Under ytan finns finurlig teknik för att styra ventilerna och bakom den 
gammaldags ratten har man urkul för det mesta.

RUNDRESA Porsche 911 GTS
Äventyren finns runt knuten, eller i alla fall runt Hjälmaren. Särskilt 
spännande blir det att möta dem i den elegant dressade, motorstarkare och bara måttligt dyrare GTS-versionen av sportbilsklassens eviga långkörare.

PROV BMW X3 xDrive35i
Mellansuvmodellen – får man skriva så – i BMW-programmet har spottat upp sig rejält i design och allmänintryck. Med den här starka och oväntat snåla bensinsexan blir paketet verkligt lockande och ett hot mot X5.


DUELL Audi S7 vs. Mercedes CLS
Elegans i övermått står på dagordningen när Audi nu tar upp coupékampen i den lite större klassen. Men i den andra ringhörnan väntar nya Mercedes-Benz CLS, inte precis menlös i linjerna den heller. Skönhetstävling!

IMPORTSPECIAL Bra köp från Italien
Internet gör det lätt att surfa bland begutbudet i alla länder och nog dras många blickar mot Italien, där utbudet är fett och priserna rätt. Nu har dessutom importreglerna därifrån underlättats, tack vare en liten skylt i papp. Vi följer Ragnar som importerade en MINI till bra pris.

BEGTIPS!  Ferrari 360 Modena
Ett stort steg framåt både för Maranello när bilen var ny och för alla som suktar efter en överkomlig Ferrari när den blivit några år gammal. Så här hittar du dröm-
exemplaret av drömbilen.

GAMMAL MOT NY Alfa Romeo 156 vs. 159
Ärtiga kombibilar för familjer med måttliga rumsbehov, förr och nu. I Automobils unika serie tampas halvgamla 156 Sportwagon med dagens pinfärska 159 1750 TBi Ti. Hur mycket har hänt på ett decennium?

KLASSIKER Mercedes-Benz 6,3 och 6,9
Stora, flotta – och snabba! De här båda generationernas muskel-Mercedes stod skyhögt över allt annat när det begav sig. Calle Carlquist stöter på exemplaren i samma garage och de visar sig ha samma ägare. Dags för historielektion!

REPLAY Poängen med det hela
Ju längre 1984 års F1-säsong led desto mer övergick favoritskapet i Alain Prosts favör. I sista loppet, på de sista varven såg det så bra ut för fransmannen, men … 

FUTURE CLASSIC BMW 850 CSi
GT-modell med snudd på unik karaktär i BMW:s historia. Efter en rejäl vitamindusch stegrades attraktionskraften och har knappast avtagit sedan dess.
Automobil 5.11 – I butik nu!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.