Bild
Nästa artikel

Automobil 6.11 – I butik nu!

Tidningen

I heta Automobil 6.11 kör vi två superbilar, en modern och en klassiker. Färska Lamborghini Aventador avhandlas innan det är dags för Ferrari F50. Missa inte heller BMW 1-serie M Coupé som Automobil är först i Sverige med att testa. Den går mycket snabbt i vår A-sprint.

Vi provkör två förädlade BMW-vagnar: BMW Alpina B5 Biturbo och BMW Alpina D3 Biturbo.

I A-test körs BMW 1-serie M Coupé som visar sig vara snabb. Riktigt snabb!
Häng också med när racejärnen Opel Corsa OPC Nürburgring Edtion, Citroën DS3 Racing och Abarth 500 avverkas på olika plats i Europa. Detta och mycket mer sommarläsning i Automobil 6.11

FRONT  Nytt från när och fjärran
Vi var med när Autoropa invigde nya och minst sagt imponerande lokaler 
i Malmö. Och så var det han som satte Vipermotor i sin Saab 9-3 …
 
FRONT Italienska dagen
Alla med minsta intresse för italienska läckerbitar vet vad det handlar om 
– den årliga maxiträffen vid Skokloster. Blåsigt men väldigt bra blev det!
 
PROV Alpina D3 och Alpina B5
Ända sedan slutet av 1970-talet har Alpina erkänts som ett eget bilmärke av TüV. Eleganta, snabba, diskreta – och möjliga att köpa nya i Sverige! Vi for till Helsingborg och provade en diesel och ett muskelknippe.
 
A-TEST BMW 1-serie M Coupé
Förväntningarna på en A-testbil brukar vara höga, men på den här nivån? Med dubbelturbosexa, 340 hk och muskulöst svällande kaross ser lilla 1-serie M Coupé mer än lovligt morsk ut och visst hörs den bjäbba i riktning M3 också? Daniel Östlund reder ut vad det handlar om och noterar en sensationell tid i A-sprint.
 
PROV Citroën DS4
Citroëns serie med extravaganta modeller har fått ett tillskott som inte är coupé, inte sportig halvkombi eller liten SUV utan alltihop på en gång. En lätt skeptisk Calle Carlquist provar– och överraskas.
 
PROV Opel Corsa OPC Nürburgring
Snacka om namn att leva upp till – och det hamnade på en småbil från Opel?! Joakim Dyredand noterade en del utseendeskillnader på den här nykomlingen, men framför allt en 210-hästars turbomotor med fasligt klipp och en välutvecklad diffbroms som tog hand om körkulturen.
 
DUELL DS3 Racing möter Abarth 500
Krigsmålning och vässade hästar efter fransk respektive italiensk avel. Är det den begränsade serien DS3 Racing eller ett trimnamn som Abarth du ska satsa på?
 
PROV  Lamborghini Aventador
Lamborghini vattenkammat i Audis ägo? Ha! Här är det kolfiberanvändning på nya nivåer, en ny V12 på 700 hk, fyrhjulsdrivning och ett skal precis så vilt som krävs på Lamborghinis största modell. Aventador är en sensation att se och köra.
 
BEGAGNAT Alfa Romeo 166
Konsten att få en supersnygg italiensk sedan med V6, underbart ljud och hyfsad tillförlitlighet – från bara 20 000 kronor. Men köp först när du läst vår guide!
 
KLASSIKER Ferrari F50
Bland det läckraste, snabbaste och mest avancerade Maranello ställt på fyra hjul. Ändå har F50 inte blivit föremål för dyrkan som F40 eller Enzo. Calle Carlquist tar dig med bakom ratten, in under skalet – och kommer ut med en ny uppfattning. 
 
REPLAY Lord Hesketh – fest hela helgen
Så kunde det gå när man ärvde alldeles för mycket pengar, var alldeles för ung, älskade Formel 1 och stötte på en halvtaskig F3-förare vid namn James Hunt. 
 
FUTURE CLASSIC VW PASSAT W8
Familjekompisen Passat med avancerad W8-maskin måste vara en av historiens konstigaste bilar. Femtionio stycken togs hit och nu borde du säkra ditt eget ex. 
Automobil 6.11 – I butik nu!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.