Bild
Nästa artikel

Automobil 7.11 – I butik nu!

Tidningen

I Automobil 7.11 plockar Anders Adolfsson ihop en bukett Porsche 911 RS för att ta reda på vilken årgång som står sig bäst på bana. Som om inte det vore nog så A-testar vi också Porsche Cayman R bland konerna på Lunda flygfält. Superläckra Jaguar XKR-S och Mercedes C 63 AMG Coupé ryms också i detta heta sommarnummer.

FRONT  Nytt från när och fjärran
Oscar Carlquist tar sin BMW M3 till ”BMW M Run” i Västerås och träffar likasinnade, vi provar sommarens snyggaste T-tröjor och provkör Dirt3.

PROV  Jaguar XKR-S
Med 40 hk ytterligare till de 510 som redan fanns, med styvare fjädring och en intensivt blå färg kastar Jaguar gentlemannakavajen all världens väg.

911 x 5 Alla RS-generationer på bana
Vissa dagar är det ännu roligare på jobbet. När man rastar alla fem generationer av Porsches 911-modell i RS-utförande på bana till exempel. Anders Adolfsson leder övningen i att reda ut vilken av bilarna som är allra läckrast.

A-TEST Porsche Cayman R
Måttligt lättad och trimmad, måttligt utseendeförändrad och millimeteranpassad. Är alltså nya tillskottet i familjen Krokodil lite tråkig? Icke, Cayman R är bara precis exakt så bra som den får vara, menar testledare Daniel Östlund.

PROV Mercedes-Benz C 63 AMG
Och Coupé på det, för det är nya och ärtigare tvådörrarskarossen som också är i fokus när Joakim Dyredand rattar en 457-hästars M3- och RS5-utmanare.


PROV VW Golf GTI 35
Lagom till trettiofemårsfödelsedagen får Golf GTI en annan motor med anrikt släktskap och 235 hk. Förpackningen röjer lite extra lull-lull men annars är det samma helylleracer med spets som skämt bort publiken så länge.

PROV Lancia Ypsilon TwinAir
Italiensk beauty box i ny generation som ska hitta till Sverige under hösten. Karossen är smygfemdörrars och motorn tvåcylindrig med turbo. Uddakul!

PROV  Mini Coupé
Ännu vet ingen hur många karosser en Mini kan få. Denna är buskul snarare än linjeskön och hur helheten fungerar berättar Lennart Backlund.

RACINGRESAN  I SLS mot Dalsland Ring
Nutidsarkeologin sprider sig som en löpeld över landet. Vi hakar på – och kör om! – i en specialutrustad Mercedes-Benz SLS, »nya Måsvingen«. Uppdrag: Hitta gamla racerbanan Dalsland Ring. Träffa Sveriges meste Svenske Mästare i racing. 

BEGAGNAT Jaguar S-Type
Det återuppväckta modellnamnet från 1960-talet dök upp som 1999 års modell och lockade med klassiska Jaguarlinjer i modern tappning. En klart köpsugsalstrande modell, men kolla igenom vår guide innan du slår till!

KLASSIKER Bland bilhimlens gudar
I Villa d'Este plaskar fontänerna och en varm vind sveper in från Comosjön när klassikervärldens absoluta toppar ställer upp för vår utsände Fredrik Westin. 

BERÖMDA MOTORER Brabham BT52
BMW:s standardblock, 1,5-liters volym och turbo resulterade i F1-historiens effektstarkaste motor någonsin och VM-titeln 1983.

REPLAY Bathurst 1998
Bathurst, Australien, oktober 1998. Ett av de mest spännande långloppen någonsin – och en svensk som gick segrande ur den osannolika striden: Rickard Rydell. Bil: Volvo S40, samma exemplar som Rickard sopade hem BTCC med.

FUTURE CLASSIC Renault Laguna Coupé
Bland alla konstiga, ovanliga modeller Renault lanserat de senaste tio åren är den här ovanligare än konstig. Skaffa en linjeskön komfortcoupé till fyndpris redan nu! 

Automobil 7.11 – I butik nu!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.