Bild
Nästa artikel

Automobil 9/10.11 – I butik nu!

Tidningen

I Automobil 9/10.11 reser vi i Skåne i en Lotus Evora, kuskar runt på Rivieran med nya Mercedes-Benz SLS Roadster och tipsar om begagnatbilen Bentley Continental GT.

PROV BMW M5 Sällan har en bil presenterats med så stora förväntningar på sina axlar. Anders Adolfsson for till Andalusien för att ta tempen på dubbelturbon. 

 

FRONT Nyheter När BMW-entusiaster samlades i Eskilstuna var Automobil där. Sedan åkte vi hem och läste böcker, såg en E-Typestaty och en märklig XJ-cabriolet. 

 

A-TEST Audi RS 3 Med ett motorljud som får huden att knottra sig går det inte att vara anonym med Audi RS 3. Hur står den sig på banan och i vardagen. Vi har vägt och mätt. 

 

PROV Mercedes-Benz SLS Roadster Måsvingedörrarna fick strycka på foten när SLS AMG tappade taket och fick en tygtrasa i stället. Är Roadstern lika storslagen som coupémodellen? 

 

PROV Audi S5 Den bedövande vackra Audi S5 har varit med sedan 2007. Hög tid för förnyelse alltså. Staffan Erlandsson tycker till om förändringarna: ny motor, ny styrning. 

 

PROV Lancia Delta Nej, försök inte köra rally med den här. Den Delta som just kommit till Sverige trivs däremot utmärkt i sin roll som lyxig och lugn rymdtransport. 

 


RESAN Lotus Evora Att köra från Simrishamn till Smygehuk brukar inte ta så lång tid som det gjorde i Lotus Evora, trots att reporter Östlund inte höll igen. 

 

PROV Range Rover Evoque Några brittiska lantegendomar förekommer inte i marknadsföringen av Evoque. Calle Carlquist har krupit under skinnet på bilen och tagit reda på varför. 

 

BEGAGNAT Bentley Continental GT Tolv cylindrar, två turboaggregat, sex växlar, en Torsendiff och fyra drivhjul. Det är mycket att hålla reda på för begagnatspekulanten. Vi pekar, du tittar. 

 

KLASSIKER Lamborghini Miura Som en bomb slog den ner i Genève 1966 och världen har inte varit sig lik sedan dess. Än i dag väcker den känslor som få och här får du veta varför. 

 

BERÖMDA MOTORER Ferrari F1 tipo 056 Felipe Massa hann vara världsmästare i några sekunder 2008. Fredrik Westin har grävt ner sig i den motor han hade i sin bil den ödesdigra dagen. 

 

COLLECTION Va? En Mercedes? Calle Carlquist kom hem med en lågmilare. Önos har trillat vidare i tävlingsvärlden och en av våra läsare åkte runt Nürburgring i en Mercedes-Benz 190E 2,3-16.  

 

REPLAY Monacos Grand Prix 1933 Tävlingen bytte ledarbil inte mindre än 21 gånger, alla tiders rekord. Kanske var Monacos Grand Prix 1933 den allra mest rafflande tävligen i historien. 

 

FUTURE CLASSIC Alfa Romeo Brera Pressen var inte nådig mot stackars Brera när den kom 2005, tre år efter Giugiaros makalösa prototyp. I dag framstår den allt mer som ett unikum, dags att samla!
Automobil 9/10.11 – I butik nu!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.