Bild
Nästa artikel

Ferrari förstör kinesiskt monument

Video

Ferrari har varit aktiva i Kina de senaste 20 åren och bestämde sig för att fira det genom att bränna gummi på en uråldrig kinesisk mur - något som inte uppskattades.

 

En marknadsansvarig hos Ferrari erbjöd officiella ursäkter till Kina, men Agence France Presse rapporterade att PR-stuntet resulterade i gummimärken på den 600 år gamla Nanjing-muren och som möjligtvis inte går att reparera. 

Enligt BBC var folket starkt missnöjda med Ferraris respektlösa gest och det hela förvärades av obekräftade rapporter att stadens stadsmän hade hyrt ut delar av muren för videoinspelning och fakturerat den lokala Ferrari återförsäljaren 12 000 dollar - något stadsmännen förnekar. Inget har dock bekräftats och det är svårt att säga vem som har felat i dagsläget, även fast man kanske borde börja fundera innan man lägger brännmärken på en 600 år gammal mur.

Det hela är en kaskad av beskylningar där den kinesiska staten anklagar Ferrari för händelsen medan den italienska biltillverkaren skyller på förarens oansvarliga beteende. 

Taggar: Video, Hem, Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.