Bild
Nästa artikel

Se nya Audi A4!

VIDEO

Audis tidigare succébil A4 har fått en genomgående face-lift med ett nytt linjespel. Färskingen A5 har gett ifrån sig ett syskon i form av en lillebror. Mercedes C-klass får på allvar se upp!

Nya Audi A4 är både bredare än sin föregångare och har en längre hjulbas. Endast några centimeter kortare än A6. Trots det ska inte köregenskaperna försummas utan snarare förbättras, tack vare en styvare och lättare kaross.

A4 levereras med en nyutvecklad dynamisk fjädring. Tillsammans
med en aktiv stötdämparkontroll, hävdar Audi
att körupplevelsen inte ska bli någon besvikelse.

Alla fem motoralternativ har Audi valt att förse med direktinsprutning. Två fyrcylindriga dieselmotorer och en V6 TDI får turboladdning. Bensinmotorerna inkluderar en 1,8-liters FSI och en större 3,2 FSI på 265 hästkrafter vid 5000 r/min. 0-100 km/h görs på 6,2 sek och toppfarten är 250 km/h.
Utväxlingen i den manuella lådan sker genom att differentialen placerats bakom motorn och därmed verkar framför koppling eller hos automatlådor, momentomvandlare. Triptronic kommer först 2008.

Inredningen känns, som bilen i övrigt, igen på många punkter med Audi A5 och även Q7. Undantaget är ett fåtal nya tekniska hjälpmedel såsom en växelindikator.

Premiärvisningen sker på Frankfurtsalongen den 11-23 september. Till Sverige beräknas den första leveransen anlända i januari 2008.

Taggar: Video, Nyheter

Kommentarer

#1
gunnar
2007-11-27 18:50

Audin har för trist utseende. Kan förväxlas med vilken Folkvagn som helst,
(även under skalet) När tänker de byta ut ingenjörerna mot riktiga formgivare?
Köp Skoda istället. Samma bil till halva priset!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.