Bild
Nästa artikel

Snart premiär för TTA

Video

TTA-bilarna från BMW, Citroën, Saab och Volvo har testats på både bana och i vindtunnel inför 2012-års säsong. Se videon och bilder här!

TTA - Elitserien i Racing - är en ny serie där vi får se team som WestCoast Racing, Flash Engineering och Volvo Polestar tävla mot varandra för första gången på Karlskoga Motorstadion den 12:e maj! Bredvid TTA kommer vi också se Swedish GT, Radical, Trofeo Abarth och GT Cup. 

- Vi har gått samman och startat en organisation för teamen som tävlar på elitnivå. Det här är ett viktigt steg framåt för racingen i Sverige, säger Jan "Flash" Nilsson, representant för TTA och VD för Flash Engineering

– Vi har tillsammans med SRL (Red. anm: Swedish Racing League) skapat ett starkt mästerskap för svensk racing där kärnvärdena publik, snabba bilar, sportslig rättvisa, hightech, design, miljöteknik och underhållning kommer i huvudfokus, säger Christian Dahl, TTA-representant och vd för Volvo Polestar Racing.

Tidigare i veckan befann sig bilarna på Anderstorp Raceway för test, Automobils Martin Öberg var på plats. Under testdagen på Anderstorp Raceway den 3 maj var Fredrik Ekblom och Volvo snabbast.

- Jättekul! Vi har haft en bra dag och fått många varv med bra speed. Men vi har en hel del jobb framför oss fortfarande, jag vet jag vill ha ur bilen men vi måste arbeta fram hur man får ur det från inställningarna. Men jag är absolut nöjd med dagen, säger Ekblom.  


Vi ser starkt fram emot premiären av TTA som ser ut att erbjuda tajt racing och är en klar konkurrent mot STCC. 

 

Anderstorp Raceway Test – Dag 1 – Topp 10

Fredrik Ekblom Volvo S60 1:34.326
Robin Rudholm Saab 9-3 +0.390
Linus Ohlsson Saab 9-3 +0.531
Robert Dahlgren Volvo S60 +0.653
Thed Björk Volvo S60 +0.732
Tommy Rustad Volvo S60 +0.846
Daniel Haglöf Saab 9-3 +0.891
Andreas Ebbesson BMW SR +0.956
Stefan Söderberg Citroën C5 +1.045
10 Richard Göransson BMW SR +1.045

Taggar: Video, Hem, Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.