Bild
Nästa artikel

Stor krasch på Le Mans

Video

Årets Le Mans var inte rätt år för Toyota, i den sjätte timmen av 24-timmarsracet så kolliderade Anthondy Davidson i sin Toyota med en Ferrari under en varvning.

 

I videon ser vi Anthony Davidson i sin #8 Toyota TS 030 Hybrid lägga sig för omkörning på #81 AF Corse Ferrari GTE. Ferrarin tar kurvan och verkar inte uppfatta att Davidson är bredvid, och då smäller det. 

Det två bilarna kolliderar i Mulsanne Corner, vilket skickar Davidsons Toyota rätt upp i luften och voltar Ferrarin körd av Piergiuseppe Perazzini. 

Båda förarna klarade sig utan större skador trots den stora kraschen, båda tog sig ut ur sina respektiva bilar med egna krafter. 

Varvningar är en av de större riskerna med så täta och långa race som det på Le Mans, för Toyota var det en tuff tävling då de också beskylls för att ha satt Nissans Delta Wing ur spel. 

Diskutera: Än en gång kan man fråga sig vems fel det var? Är det Davidson som går in för sent? 

Taggar: Video, Hem, Nyheter, Toyota

Kommentarer

#1
Quf
2012-06-19 16:38

Det där med varvningar verkar verkligen farligt, minns årets Nürburgring, det vart tajt!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.