Bild
Nästa artikel

Audi A1 quattro i 333 exemplar

256 hästar!

Begränsad serie av A1 i toppversion – och den svarta bakstammen gör comeback!

 

Audi A1 quattro med 256 hk och duglig för 0-100 km/h på 5,7 sekunder tycks vara en grussprutare av rang, av fabrikens nyss släppta bilder att döma.

Den lilla, arga modellen ska bara byggas i 333 exemplar så det gäller nog att ligga på luren typ nu för den som vill ha ett exemplar att sprätta hem med.

Motorn är en 2-liters turbofyra med varierbar insprutning och balansaxlar. Förutom ovan nämnda prestanda ger maskinen 350 Nm vridmoment och medger en topphastighet på 245 km/h. Växellådan är 6-växlad manuell, de snygga "glaciärvita" (enligt Audi) fälgarna 18-tummare i åtta tums bredd och bromsarna mäter 312 millimeter i diameter.

Karossen är också glaciärvit, med svart tak och 1970-talets fränattribut nummer ett; svart plåt på bakstammen mellan baklamporna. Ett stycke ned återfinns två blankpolerade avgasrör med tio centimeters diameter.

Lanseringen sker först under andra halvåret 2012 och något pris är ännu inte meddelat.

Taggar: Hem, Nyheter, Audi A1

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.