Bild
Nästa artikel
Lamborghini släpper kopplingen

Lamborghini släpper kopplingen

BORTKOPPLAD

Ingen övningskörning i Lambo – du kommer inte kunna smyga upp kopplingen med vänsterfoten längre.

Bara mellan en och två procent av de Lamborghini som lämnar fabriken i Sant'Agata är utrustade med manuell låda och koppling. Det är en för liten del för att det ska vara försvarbart att fortsätta produktionen.

Enligt utvecklingschefen Maurizio Reggiani vill Lamborghinis kunder ha snabba bilar som ändå beter sig kövänligt i innerstadstrafik. Det bästa sättet att uppnå detta är att ta bort det största störningsmomentet, nämligen förarens manuella växlingsövningar.  

När ersättaren till Gallardo (den kommer antagligen att heta Cabrera) dyker upp nästa år kommer inget manuellt alternativ att finnas och Aventador utrustas med en sjustegad automat. De inbitna spakryckarna får nog se sig om efter ett annat märke i fortsättningen.

Kommentarer

#1
Niklas N
2011-07-14 11:00

Jag som trodde att gallardo valentino balboni var den enda manuella lambon? har det gått att beställa "under disken" när man köper bil eller vadå?

#2
Fredrik L
2011-07-16 15:32

Re: Niklas; Alla versioner av Gallardo går att få med manuell låda, om jag inte har fel för mig så är det bara Superleggera som har E-gear som standard, men där är manuell ett gratisoption. Samma sak med gamla Murciélago, fem av de 350 LP670-4 SV som tillverkades hade manuell låda till exempel.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.