Bild
Nästa artikel

»Med högsta fart mot nästa kvartssekel«

Ledare 11.06

Var det två metallicbruna Oldsmobile som lockade mig i tidningskiosken?

Just idag skulle vi hämta Porsche 997 gt3 för A-test och just idag kom den första snön över Mälardalen. Det har sina sidor att göra biltidning på våra breddgrader, i synnerhet om man som Automobil inte nöjer sig med de sedvanliga klyschorna om vägegenskaper och körglädje utan faktiskt vill ta reda på hur det verkligen förhåller sig. Vi skulle kunna göra ett A-test i vinterväglag (vänta bara!), men vi skulle inte få för oss att jämföra testresultaten med sommarsiffrorna. Låter jag deppig? Tvärtom, när snötäcket bäddar in tillvaron går livet på biltidnings­redaktionen in i en ny fas: mer kontemplation och bredare sladdar. Det är bara lite svårare att övertala ägarna till klassiska rariteter eller extrema sportvagnar att släppa till sina åkdon… (Men om du äger en presumtiv klassiker och kan tänka dig ett vinterreportage - tveka inte att höra av dig!)
Det finns desto mer att glädja sig åt som redaktör för Automobil, se bara här:

*    Våra läsare blir fler och -viktigast av allt -mer och mer nöjda. Automobil är en tidning som engagerar (kolla bara insändarskörden på sidan 24). Den som läser Automobil nöjer sig inte med mindre.


*    När vinter blir vår slår vi upp portarna till en helt ny bilutställning med anor från 1961 - Automobil Sportvagnen & Vi. Alla som hade hunnit inleda sitt bilintresse på 1960- eller 1970-talet kopplar snabbt namnet till Picko Troberg som började arrangera mässor i Ostermans Marmorhallar för 45 år sedan. Nu gör Automobil och Picko Troberg tillsammans en modern bilsalong med inriktning på alla tiders sportbilar, läs mer på sidan 20.


*    Vi lägger om utgivningstakten för att bereda plats för fler roliga sidoprojekt som kan omfatta såväl sådana som trycks på papper och sådana som ska upplevas med helt andra sinnen. Håll ögonen på oss nästa år, vi vågar redan nu utlova överraskningar. Den mest närliggande skillnaden blir att nästa utgåva kommer att heta 1.07 i stället för 12.06. För dig som prenumererar blir det ingen skillnad, du kommer att få så många tidningar som du betalat för.

*    Vi ska fira att Automobil fyller 25 år 2007. På mitt skrivbord står ett inramat exemplar av Automobil 1/1982 där den stora bilden visar en DeLorean dmc 12 med uppfälld måsvinge­dörr. Längre ned på samma omslag finns en rubrik som måste gå till historien, »Gaylord - en dödfödd bil«. Jag erkänner att jag inte hängde med från första numret, inte förrän 11/82 utkom kunde jag räkna mig till Automobil-läsarnas skara. Därtill lockad av ett brunt omslag med två dieseldrivna och likaledes bruna Oldsmobile i topp (Cutlass Ciera ls Coupé mot Cutlass Calais Coupé, och så säger de att 2000-talet drivit fram tidningar med allt smalare inriktningar…). Fast kanske var det trots allt provkörningarna av Alfa Romeo gtv 6 och Porsche 911 sc Cabriolet som fick mig att lägga veckopengen på entusiasternas biltidning.

det är alltså inte fråga om att övervintra. Snarare är frågan hur vintern ska räcka med tanke på allt roligt vi har framför oss 2007!  *

Taggar: Kåserier
»Med högsta fart mot nästa kvartssekel«

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.