Bild
Nästa artikel

2 x VW Golf Cabrioletkoncept

KONCEPT

VW tog med sig två cabrioletkoncept till Wörthersee-träffen i år. Får det lova att vara taklös GTI eller R?

Varje sommar träffas VW-gruppentusiaster vid österrikiska Wörthersee. Tusentals Audi-, Skoda-, Seat-, och VW-ägare sluter upp till jätteträffen. Vi har redan skrivit om Audis bidrag, A1 Clubsport quattro, se länk till höger.

VW valde i stället ett somrigare cabriolettema. Det blev två varianter av Golf Cabriolet, en GTI och en R.

Golf R Cabriolet Concept har samma 270 hästar starka 2,0-litersmotor som den takförsedda produktionsversionen. Det framgår inte klart om den även har fyrhjulsdriften, men 0-100 km/h är klart på strax under sex sekunder och toppfarten är 250 km/h.

Golf GTI Cabriolet däremot ser faktiskt ännu mer spektakulär ut. Och det skulle vara ett passande år att introducera GTI som taklös version med tanke på att GTI fyller 35 år.

Bilen har stylingdetaljer i svart pionlack, dessa löper från frontspoiler, upp som hjulhusbreddare, ner till ett kjolpaket och sedan runt bakpartiet där två häftiga avgasrör mynnar ut. Fälgarna i svart/silver heter Glendale och mäter 19 tum.

I GTI lämnar 2,0-litersmotorn 210 hästkrafter, vilket räcker för att skicka bilen till 100 km/h på sju sekunder och en toppfart på 240 km/h.

Någon av dessa modeller lär säkert gå i produktion.  Publikens omdöme vid Wörthersee lär fälla avgörandet.

Kommentarer

#1
Open
2013-11-19 00:08

Holy coinsce data batman. Lol!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.