Bild
Nästa artikel

Aston Martin Rapide i Sverige

Premiär!

Första svenska exemplaret av Aston Martins nya fyrdörrarsbil avtäckt - Automobil var där.

När Sveriges första exemplar av Aston Martin Rapide avtäcktes vid en ceremoni i Kungsträdgården, Stockholm, var Automobil förstås på plats. Vi kan avslöja att bilen är ännu snyggare i verkligheten än på bild - och det vill inte säga lite!

- Aston Martin Rapide är en fyrdörrars sportvagn och knappast någon konkurrent till bilar som BMW 7-serie eller Audi A8. Den är ett exklusivt och mycket personligt val, men ändå till ungefär samma pris som Porsche Panamera Turbo, säger Fred Mannerfelt, vd för den nya Aston Martin-importören Callisma AB.

Aston Martin Rapide är märkets första fyrdörrarsbil sedan Aston Martin Lagonda i mitten av 1970-talet och har en 6-liters V12 på 470 hk. Toppfart 303 km/h och 0-100 km/h klaras på 5,3 sekunder. De fyra dörrarna öppnar en smula "snett uppåt" för att klara höga trottoarkanter.

Pris för en "standardutrustad" men fulladdad bil är 193 250 euro och bland de få tillvalen finns dvd-skärmar för baksätespassagerarna och ventilerade stolar. Baksätet är utformat som två skalstolar och är överraskande bekvämt, om än inte världens största.

Ett exemplar är redan beställt och de första leveranserna till Sverige tajmar fint med att Callisma öppnar nya lokaler i Danderyd i månadsskiftet mars-april.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.