Bild
Nästa artikel
Audi A5/S5 uppdaterade

Audi A5/S5 uppdaterade

PREMIÄR

Audi A5 uppdateras inför modellår 2012. Bland nyheterna finns omarbetade former, vässade motorer och ny teknik.

Det har blivit dags för ett ansiktslyft för Audi A5. Uppdateringen omfattar sportversionen S5 och samtliga karossvarianter: Coupé, Sportback och Cabriolet.

På utsidan noterar vi att bilen anpassats i linje med nya A6 och A8. Det innebär bland annat omstöpta strålkastare fram och bak, ny stötfångare i fronten och kylargrill med inslagna övre hörn. Dessutom erbjuds A5 Sportback nu med fem sittplatser. Nya kulörer finns också tillgängliga.

Inuti kupén återfinns en ny ratt, uppdaterad växelväljare samt nya färger och material. Bland de tekniska nyheterna finns ett säkerhetssystem som kontrollerar rattutslag och varnar föraren vid trötthet, avåkningsvarnare och adaptiv farthållare med autobroms. Med ett kryss i tillvalslistan får bilens passagerare också möjligheten att ansluta till internet.

Men Audi nöjer sig inte där. A5 får ny elektromekanisk styrservo och fjädring som uppdaterats för ökad komfort och mer precis styrning. Samtliga motorer – fyra dieslar och tre bensinare – blir direktinsprutade, överladdade och förses med stopp/startsystem som standard.

Bränsleförbrukningen har kapats med i genomsnitt 11 procent. Minskningen är störst för den fyrcylindriga bensinmotorn på 1,8 liter, vars åtgång reducerats med hela 22 procent.
 
Uppdaterade Audi A5 lanseras i Sverige under hösten som årsmodell 2012. Priserna är ännu inte fastställda.

S5 nu utan V8

Sportmodellerna S5 Sportback, S5 Coupé och S5 Cabriolet ingår i uppdateringen. Alla S5-modellerna, inklusive Coupé, är nu bestyckade med en 3.0 TFSI-motor på 333 hk, jämfört med den 4,2-liters V8 som denna ersätter i Coupé, drar den överladdade V6-motorn i snitt 20 procent mindre bränsle per 100 kilometer.

Den genomsnittliga bränsleförbrukningen ligger på endast 8,1 liter/100 km trots att bilen tar sig från 0-100 km/h på 4,9 sekunder och den elektroniskt begränsade topphastigheten ligger på 250 km/h.

Utseendemässigt har S-modellerna fått nya strålkastare, modifierade karossdetaljer och nya lacker med kristalleffekt.

De mest betydelsefulla tekniska uppdateringarna för S5 är quattrodrivningen med sin kronhjulsmellandifferential och den elektromekaniska servostyrningen.

Taggar: Nyheter, Hem, Audi A5, Audi S5
Audi A5/S5 uppdaterade
Audi A5/S5 uppdaterade
Audi A5/S5 uppdaterade
Audi A5/S5 uppdaterade

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.