Bild
Nästa artikel

Audi A5 Cabriolet: snygging för fyra

Provkörd

Pinfärsk provkörning av nya Audi A5/S5 cabriolet med klassisk tygsufflett och sju motoralternativ. Vi började med toppversionen S5, med V6, kompressor och 333 hk.

Audi A5 och S5 cabriolet på vägarna i och runt Monaco, det är inget dumt sätt att hälsa våren. Nästan lika snygg som coupén och det är glädjande att åtminstone ett märke gör en cabriolet med riktig sufflett. Den blanka vindruteramen - Audis cabrioletsignum - är också kvar.

Ett enda knapptryck och 15 sekunder senare har den välisolerade tygmössan i Audi cabriolet åkt ned och nu tittar solen in. Inredningen är inte förändrad så mycket från coupémodellen, men rymmer fyra utan problem och bagagerummet är klart större än konkurenternas.

S5 kör jag först, nu med V6, kompressor och 333 hk. I de talrika vägtunnlarna blåser jag gärna på lite extra, maskinen låter hälsosamt järnigt och någon saknad efter V8-maskinen från S5 coupé märker jag inte.

Sedan en sväng i minsta dieseln på 2,0 liter och 170 hk. Den gör nog sitt jobb, den har bland annat start- och stoppteknik och en liten magister i instrumenteringen som ger tips på hur färden ska gå ännu snålare. Fast 0,56 liter milen duger väl? Det pågår en apelsinfestival här nere med folk över allt så det är trångt, trångt på alla gator.

Sista svängen före middagen blir i en 2-liters turbo med fyrhjulsdrift. Hur bra Audis dieslar än är föredrar jag bensinmaskin. Turen på bergsvägarna gav mersmak - den nya cabrioletmmodellen är väldigt mycket Audi och dessutom större för fyra åkande än konkurrenterna.

Totalt ska tre dieslar och fyra bensinare erbjudas; effekt från 170 till 240 hk, respektive 180 till 333 hk. Introduktionen hos handlarna sker i maj, priserna kanske jag får reda på redan i kväll så: stay tuned.

Jo, vid hotellet stod en annan bil som drog ännu fler blickar: nya Ferrari California …

Audi A5 Cabriolet: snygging för fyra
Audi A5 Cabriolet: snygging för fyra
Audi A5 Cabriolet: snygging för fyra
Audi A5 Cabriolet: snygging för fyra
Audi A5 Cabriolet: snygging för fyra
Audi A5 Cabriolet: snygging för fyra

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.