Bild
Nästa artikel
Ett historiskt Le Mans 2012

Ett historiskt Le Mans 2012

Nyheter

En vinst i Le Mans är historisk, men årets vinst är extra historiskt på grund av de två bilarna som tog både första och andra plats - Audi R18 E-Tron Quattro.

Visserligen är de hybrider, men Audi R18 E-Tron Quattro är ingen Prius direkt. R18 E-Tron tog hem både första och andra platsen och är den första hybriden att vinna den världskända endurancetävlingen. 

Audi och Toyota hade sin egna tävling dit båda hade tagit sina egna hybridräsers, men Audi hade både turen och erfarenheten på sin sida och Toyotas LMP1 får hoppas på en comeback nästa år. 

"Genom att uppnå den här fortsatta succén på världens viktigaste endurancetävling har våra ingenjörer visat deras högteknologiska expertis på ett specifikt och imponerande sätt" säger Rupert Stadler, Styrelsemedlem hos Audi.

Tyvärr gick det inte lika bra för Nissan och deras Delta Wing. Efter en kollision med en av Toyotas bilar fick de bryta, läs mer här. 

Taggar: Nyheter, Hem, Audi

Kommentarer

#1
Anton H
2012-06-18 23:15

Gillar att miljövänlig teknik och hybrider implementeras i racebilar, känns som steg framåt både för racing och för gatubilar.

#2
Tyler
2012-08-01 05:07

Jag David och Emelie kolla pe5 den i Me5ndags, helt ok film. Var riktigt shcyst filmat med vinklar och inzomningar and what not ^^

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.