Bild
Nästa artikel

BILDSPEL: Mille Miglia 2011

108 bilder

Så har de gjort det igen. Italienarna har ännu inte tröttnat på att köra gamla åk på uråldriga vägar.

Mille Miglia är en racingtradition med cirka åttio år på nacken. 2011 års version gick av stapeln den 12 maj och avslutades två dagar senare i Brescia där loppet även startade.

Tävlingen gick som sig bör på kurviga landsvägar genom Desenzano del Garda, Verona, Cento, Gambettola, Sansepolcro, Spoleto mot Rom och via Viterbo, Siena, Florens, Bologna, Reggio Emilia, Parma och Cremona tillbaka till Brescia.

Förutom notabiliteter och nobiliteter som prins Carl Philip så hade en grupp alfister (Veloce Orsi Scandinavi) från Sverige tagit sig ner för att i egen regi köra sträckan. Arrangemanget roddades av eldsjälen Wille Roos.

Vill du uppleva lite av stämningen och folkmyllret i Brescia och Florens så ska du titta på bildspelet ovan.

Kommentarer

#1
John med racern
2011-06-09 15:18

Jag såg en hel drös med Alfor från Sverige på 1000 Miglia. Det var säkert 25 st från 60'talet som verkade köra hela loppet. Hur som helst, trevligt att se svenska bilar som drog på ordentligt. Denna fantastiska uppvisning och tävling kan varmt rekommenderas.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.