Bild
Nästa artikel

BMW 328 Hommage hyllar en ikon

Nyheter

Här är BMW 328 Hommage. En modern tolkning i kolfiber av klassikern från 1936. Åkturen sker utan tak och dörrar.

Det är nu 75 år sedan BMW introducerade modell 328. Med stilbildande former och fartrekord i landsvägsloppet Mille Miglia är bilen i dag en klassiker av rang.

För att fira jubileet presenterar BMW en hyllningsmodell som utformats efter samma principer som originalbilen, bland annat strävan om låg vikt. Karossen och stora delar av inredningen har därför tillverkats i kolfiberförstärkt plast.
 
BMW 328 var också en av de första modellerna som kröntes med den tvådelade kylargrillen. Den finns förstås på plats och liksom de första testbilarna från 1930-talet har dörrar till sittbrunnen valts bort. Andra skojiga detaljer är de runda strålkastarna, läderremmarna på huven och sidorna, de hålformade fälgarna och paret mobiltelefoner av typen iPhone på instrumentbrädan.

Förutom att säga att kraftkällan omfattar en sexcylindrig motor på tre liter avslöjar BMW inga ytterligare tekniska detaljer. Räkna med att BMW kommer att använda kolfiber till framtida bilar, men inte att 328 kommer att hamna i serieproduktion.

BMW 328 Hommage visades i helgen på Concorso d’Eleganza Villa d'Este vid Como-sjön i Italien. Det gjorde också Aston Martin V12 Zagato (se länk till höger) som tydilgen var snyggare enligt publiken. Den tog hem priset som vackraste koncept.

Taggar: Nyheter, Hem, BMW

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.