Bild
Nästa artikel
Aston Martin V12 Zagato: snyggast

Aston Martin V12 Zagato: snyggast

PREMIÄR

V12 Zagato begick världspremiär i helgen på Concorso d’Eleganza Villa d'Este vid Como-sjön i Italien. Och vann direkt.

Förra veckan kunde vi berätta att Aston Martin skulle komma till Villa d'Este med något läckert. Det stod nämligen klart att 50-årsfirandet av DB4GT Zagato skulle firas med en värdig efterträdare.

Arbetet började under 2010, när de första mötena på ett par år mellan Aston Marton och Zagato, var ett faktum. Enligt Marek Reichman, designchef på Aston Martin, tog tillverkarens eget designteam till sig vad Zagato föreslog och fortsatte sedan med att modellera både på dator och traditionella lermodeller.

I V12 Zagato ska elegant och brutal design förenas, det blir en blandning mellan raceprestanda och tidlös elegant design.

Karossen är helt ny och utförd i handknackad aluminium. Framskärmarna består av sju separata aluminiumdelar som sedan först samman enligt gamla hantverkstraditioner. En typisk Zagato-detalj är det ”dubbla-bubblade” taket, med två förhöjningar. Det finns givetvis med även här.

Under huven sitter en V12-motor som ger 510 hk och 570 Nm. En motortyp som det tävlats med sedan 2009. Och nu är det dags igen, redan den 28 maj ska denna bil köras i en 24-timmarstävling på Nürburgring.

Pris har den dock redan fått. När publiken på Villa d'Este sagt sitt vann V12 Zagato priset som bästa koncept- eller prototypbil. Totalt tio bilar tävlade i denna klass. Nu återstår att se om det blir framgångar även på tävlingsbanan. 

Aston Martin V12 Zagato: snyggast
Aston Martin V12 Zagato: snyggast
Aston Martin V12 Zagato: snyggast

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.