Bild
Nästa artikel
Race: Aston Martin V12 Vantage GT3

Race: Aston Martin V12 Vantage GT3

Nyheter

För sjunde året i rad kommer Aston Martin delta i ADAC Nürburgring 24 Hours, totalt kommer åtta av deras Vantage-räsers ställa upp i tävling.

Men utav alla Vantage-bilar får ändå den här anses vara coolast, V12 Vantage GT3. Bilen kommer köra med de ikoniska 007 och körs av Johannes och Fedrinand Stuck, söner till Hans-Joachim Stuck som vunnit 24-timmars på Nürburgring tre gånger, samt Dennis Rostek och fabriksföraren Darren Turner. 

Enligt Aston Martin försökte man hålla racebilen så nära som möjligt med produktionsbilen, utöver att modifiera den för banbruk och nytt aerodynamiskt paket. 

David King, Aston Martins chef för motorsport sa: "24-timmarsracet på Nürburgring är det viktigaste 24-timmarsracet i GT-världen. Konkurransen i GT3-klassen är verkligen imponerande. Det är ett väldigt viktigt steg för oss att utmana i SP9-klassen, med ett partnerteam av toppsklass och en fin uppsättning förare. V12 Vantage GT3 har en direkt koppling till vår V12 Vantage för gatan, de delar samma chassi och grundmotor, jag vet att alla fans kommer att älska att se och höra dessa bilar förhoppningsvis nära fronten av fältet.

Via Aston Martin och TopSpeed.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.