Bild
Nästa artikel
BMW åter till DTM

BMW åter till DTM

Racing

Nästan 20 sedan sist. BMW tar åter klivet in i DTM. BMW M3 DTM Concept ger en försmak om hur tävlingsbilen kommer att se ut.

Mellan 1987 och 1992 härjade den första generationens BMW M3 i tyska DTM. Sedan dess har märket koncentrerat sig på andra standardvagnsserier, som brittiska BTCC och världsmästerskapet WTCC. Men nu är det alltså dags igen: BMW tar åter klivet in i den tekniskt tunga DTM-serien 2012. Redan nu får vi en försmak av vad vi kommer att få se på banorna.

BMW M3 DTM Concept påstås dela vissa komponenter med standardbilen, ett krav från reglementesmakarna, men nog är det tydligt att det mesta är specialtillverkat för racerbilen. Motorn är en fyraliters V8 som med restriktor lämnar 480 hästkrafter och växellådan är sexväxlad och sekventiell. Karossen är mestadels utförd i kolfiberarmerad plast och drivlinan är monterad lågt och långt bak i chassit.

Tre team med viss tyngd kommer att köra med BMW: BMW Team Schnitzer, BMW Team RBM och BMW Team RMG. Två förare är också klara så här långt: britten Andy Priaulx och brasilianaren Augusto Farfus. Båda har ett långvarigt förflutet med BMW i standardvagnsracing och Priaulx har med sina inalles fyra titlar i ETCC och WTCC favorittrycket på sig.

Nästa år får vi alltså se om BMW lyckas rå på vår egen Mattias Ekström i Audi.

Taggar: Nyheter, Hem, BMW M3

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.