Bild
Nästa artikel
BMW och Toyota utökar samarbete

BMW och Toyota utökar samarbete

Nyheter

Den tyska och den japanska biltillverkaren ska gemensamt jobba med att bland annat ta fram bränslecellsteknik samt en framtida sportbil.

Efter dagens presskonferens i München, Tyskland, bekräftas att det samarbete som BMW och Toyota startade i december för att utveckla batterier och använda gemensamma dieselmotorer nu utökas.

Denna gång handlar det dock inte om batteriteknik utan om fyra andra områden, där ett av dem går ut på att tillverkarna tillsammans ska utveckla ett bränslecellsystem. Förutom bränsleceller ska man också jobba med teknik för eldrivning och utveckling av lättviktsteknologi. Dessutom ska man samarbeta i byggandet av en kommande sportbil.

Både BMW-chefen Norbert Reithofer och Toyotas vd Akio Toyoda har skrivit under på att stärka samarbetet mellan företagen för utveckling av framtida teknik.

– BMW och Toyota vill båda utveckla bättre bilar. Vi respekterar varandra och jag tror att det framgår av att vi nu tar nästa steg endast sex månader efter undertecknandet av vårt inledande samarbete. Toyota är starka när det gäller miljövänliga hybrider och bränsleceller. Och jag anser att BMW:s styrka handlar om att utveckla sportbilar. Jag ser fram emot att se de bilar vi kan åstadkomma tillsammans, sa Akio Toyoda.

Diskutera: Vad tror du om samarbetet?

Artikeln är via Vibilagare.se.

Taggar: Nyheter, Hem, BMW, Toyota

Kommentarer

#1
Pinquersita
2012-10-07 11:15

Att hf6ra ordet mamma ff6rsra ge5ngen c4R stort:D Ige5r var det dock det sista ordet jag ville att kidsen skllue se4ga. Att de kan tjata se5:O Mammaordet duggade te4tt och de5 var det inte lika mysigt att hf6ra det Ha en bra lf6rdag.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.