Bild
Nästa artikel
Cadillac Ciel har dollargrin

Cadillac Ciel har dollargrin

KONCEPT

En öppen kryssare för den amerikanska västkusten. Det är Cadillac Ciel Concept, som kan vara ett kommande flaggskepp.

I samband med den exklusiva bilutställningen i Pebble Beach, Kalifornien, visar General Motors lyxbilsmärke Cadillac en ny konceptstudie: Ciel Concept. Namnet ska utläsas ”C-L” på engelska, franska för ”himmel”.

Bilen är en stor, ståtlig cabriolet med fyra dörrar och plats för lika många personer. Enligt Cadillac är modellen inspirerad av naturen och solnedgångarna vid den amerikanska västkusten.

Formgivningen är något rundare än nutidens Cadillacbilar, titta till exempel på frontpartiet och bilens skuldror. Som en flört med betydligt äldre modeller har bakdörrarna sina gångjärn i bakkant. Dessutom saknas B-stolpar, vilket ger en bred entré till sittbrunnen.

Karossfärgen ”Cabernet” har utvecklats särskilt för Ciel Concept och är tänkt att efterlikna nyansen av ett glas rött vin som hålls upp mot solen. Romantiskt, GM.

Cadillac Ciel Concept är som sagt ingen liten bil. Mellan stötfångarna mäter den nästan 5,2 meter, drygt 30 centimeter längre än sedanmodellen CTS. Samtidigt sträcker hjulbasen ut sig på 3,2 meter, passagerare i bilens fyra fåtöljer får gott om plats för benen.
 
Interiören är ett frosseri i exklusiva material såsom italienskt olivträ, beigt läder och detaljer i metall. På instrumentbrädan kan mobiltelefoner laddas trådlöst via en induktiv laddningsplatta och vid varje passagerarplats finns utdragbara filtar och en låda med solkräm, solglasögon och handduk. Notera också mittkonsolen som sträcker sig genom hela sittbrunnen.


Under den långa motorhuven återfinns en V6-maskin på 3,6 liter med dubbla turboaggregat som levererar 425 hästkrafter och ett maximalt vridmoment som uppgår till 583 newtonmeter. Bensinaren kompletteras av en elmotor som klarar att driva bilen vid låga hastigheter. Kraften skickas till samtliga fyra hjul.

Moderbolaget General Motors menar att Cadillac Ciel Concept är en försmak på en kommande flaggskeppsmodell som ska utmana Audi A8, BMW 7-serie och Mercedes S-klass. När en produktionsvariant kan lanseras är än så länge oklart

Taggar: Nyheter, Hem, Cadillac
Cadillac Ciel har dollargrin
Cadillac Ciel har dollargrin
Cadillac Ciel har dollargrin
Cadillac Ciel har dollargrin
Cadillac Ciel har dollargrin
Cadillac Ciel har dollargrin

Kommentarer

#1
Fida
2013-07-12 22:30

Hanna, just nu e4r jag pe5 detta datum och le4ser din blogg :) men jag kan tyve4rr inte le4sa artikeln, men kul att du fe5r lite uppme4rksamhet din lulnsis :)))).Tur jag hann besf6ka dej ne4r jag var arbetslf6s :) nu jobbar jag ju varje dag, sen e4r jag se5 trf6tt pe5 kve4llarna, ja du ser just nu har jag 22 av dina blogg inle4gg kvar att le4sa...men de e4r se5 intressanta se5 det fe5r ta den tid det tar!!!Me5ste bara fre5ga: e4r det roligare med rally te4vlingar en vanlig lydnad? kramis

#2
Elena
2013-11-20 12:14

IJWTS wow! Why can't I think of thgnis like that?

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.