Bild
Nästa artikel
Cadillac ELR = lyxig Volt

Cadillac ELR = lyxig Volt

kommande

General Motors bekräftar nu att laddhybriden Chevrolet Volt kommer i en lyxversion. Cadillac ELR väntas få premiär 2013.

En produktionsbil baserad på designstudien Coverj Concept som visades på bilsalongen i Detroit 2009 är på väg, meddelade General Motors i ett pressmeddelande på onsdagen. Den nya modellen får beteckningen Cadillac ELR.

Bilen utrustas med en uppdaterad variant av drivlinan till laddhybriden Chevrolet Volt, GM:s stora affischnamn de senaste åren. Det innebär att en fyrcylindrig förbränningsmotor kompletteras av en elektrisk dito under huven samt att ett T-format batteripaket av typen litiumjon tagit plats i kardantunneln, vilket gör bilen strikt fyrsitsig.

Elmotorn är stark nog att ensam driva bilen innan förbränningsmotorn sömlöst slås på när laddningsnivån i batterierna nått botten.

Än så länge är inga tekniska specifikationer om ELR kända, utveckling av bilen pågår. Ursprungsmodellen Chevrolet Volt – som också säljs som Opel Ampera – har dock en räckvidd på el som uppgår till 60 kilometer.

Enligt förhandsuppgifter i amerikanska medier väntas produktionen av Cadillac ELR inledas under 2013.

Taggar: Nyheter, Hem, Cadillac
Cadillac ELR = lyxig Volt
Cadillac ELR = lyxig Volt

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.