Bild
Nästa artikel
Caterhams nya sportbil

Caterhams nya sportbil

nyheter

Caterham Cars, mest kända för att tillverka den direkta arvtagaren till legendariska Lotus 7, ska expandera. Räkna med en helt ny modellserie.

Så sent som i april köptes Caterham Cars av Tony Fernandes, ägare till Formel 1-teamet Team Lotus. Nu startas en ny avdelning, Caterham Technology and Innovation Limited (CTI). Främsta uppgiften kommer att vara att utveckla en ny modellserie av små, prisvärda och lättillgängliga sportbilar i klassisk Caterhamanda, men med ny teknik. Därtill kommer företaget att erbjuda konsulttjänster åt bil- och flygindustri. 

För att få sprutt på operationen har Caterham bland annat rekryterat Tony Shute, som låg bakom många av Lotus framgångar med första generationens Elise. Fokus kommer att ligga på högpresterande motorer, avancerade konstruktionsmaterial och effektiva produktionsmetoder. Mycket av teknikinnehållet ska komma från ägarnas Formel 1-verksamhet.

Låter det spännande? Caterham Cars anger inga datum för när de nya bilarna kommer att presenteras, men räkna med mer information inom kort. Sist Caterham Cars försökte sig på att bredda verksamheten svek de tilltänkta kundera, Caterham 21 från 1994 blev inte den succé företaget hade hoppats på och lades ned efter bara 48 tillverkade.

Taggar: Nyheter, Hem, Caterham

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.