Bild
Nästa artikel
Nu finns Caterham hos Wendels

Nu finns Caterham hos Wendels

LÄTT

Skåneikonen Wendels, som sålt Lotus i massa år kan nu addera Caterham till utbudet. Snart finns alltså SP 300 R i Sverige.

Att Caterham nu återfinns i Wendels försäljningslokaler är en följd av att F1-stallet Team Lotus Enterprise förvärvat Caterham Cars. Men detta är ingen återförening, om man tänker på att Caterham övertog rätten att bygga Lotus-modellen Seven från Lotus 1973.

Nej, det är alltså inte biltillverkaren Lotus Group/Proton som är Caterham-köparen. Namnförvirringen är totalt, speciellt i F1-cirkusen som just nu dras med två olika Lotus-team.

Åter till det roliga som innebär att Caterham SP 3000 R snart kan köpas i Sverige. Givetvis finns ikonen Seven, presenterad 1957, med i utbudet.

– Vi är fantastiskt glada och stolta över att ha blivit återförsäljare för Caterham som är i särklass en av de mest populära racingbilarna i världen. Det blir ett naturligt komplement till vårt befintliga sortiment och det ska bli riktigt roligt att visa upp dem på kommande trackracingevents här i Skåne, säger Andreas Angergård, VD på Wendels.

Taggar: Nyheter, Hem, Caterham, Lotus

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.