Bild
Nästa artikel
Evora GTE Road Car Concept

Evora GTE Road Car Concept

PREMIÄR

Igår begick den världspremiär. Lotus senaste skapelse med det långa namnet ovan. I helgen visas den på Pebble Beach.

Igår smygstartade bilhelgen på Pebble Beach. Tillställningen McCall’s Motorworks Revival vid Monterey Jet Center kan jämföras med Connoisseur motordag här i Sverige, men den amerikanska är något större…

Lotus har slagit på stora trumman och visat Evora GTE Road Car Concept. Detta är en avkomma på den långloppsbil som bland annat kommer att köras i Le Mans 24 Hours. Skillnaden med detta exemplar är som namnet avslöjar att det är ämnat för gatbruk.

Detta till trots har man ultralätta fälgar med centrumbult, däcken Pirelli P-Zero Corsa, och en motor som levererar hela 420 hk. Kraften når sedan bakhjulen via en sekventiell låda från AMT.

Efter gårdagens debut, som det ännu inte finns bilder på, flyttas nu bilen till Peter Hay Hill nära The Lodge på Pebble Beach. På lördag flyttas den till Konceptbils-gräsmattan där den trängs med likasinnade under återstoden av Concours-helgen.

Evora GTE Road Car Concept

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.