Bild
Nästa artikel
Lotus avslöjar Evora GTC

Lotus avslöjar Evora GTC

Nyheter

Lotus har gått ut med en ny galen variant på sin sportbilsmodell Evora. I grund och botten en utveckling av den tidigare GT4 Enduro, men med mycket mer - och mindre.

GTC kommer med kolfiberdörrar, kolfibertak och... ja, det mesta i kolfiber. Man har ansträngt sig till det yttersta för att spara vikt, exempelvis är fönstren i plexiglas. Dessa modifikationer har lett till 30 kilo mindre bil än Enduron.

Men man har inte bara tagit bort saker, modellen får också bredare däck och fälgar, ABS-bromsar från Bosch och anti-sladd system. GTC drivs av en 4-liters V6:a som producerar 450 hästkrafter och 460 Nm vrid. Hela paketet drivs av en XTRAC sex-växlad sekventiell paddellåda. 

Första exemplaret har köpts av McMahon Raceworks och kommer delta i det amerikanska Grand-Am Rolex Sports Car Series. Modellen kommer även delta i det brittiska GT mästerskapet, VdeV-serien och CREVETNIC endurance mästerskapet. 

De klasssiska lotusfärgerna känns helt rätt och har inte förstörts av slumpmässiga inslag av kolfiber, eller vad tycker du?

Taggar: Nyheter, Hem, Lotus Evora
Lotus avslöjar Evora GTC

Kommentarer

#1
Ulujami
2013-11-18 10:38

Hej Lisa! Jag var pe5 Ne4e4s och fotade idag se5 jag har en hel hf6g med biedlr pe5 dig och dina f6vergrymma ponny Ragge, se5 jag skickar dom till dig ne4r jag har ff6rt f6ver dom till min data!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.