Bild
Nästa artikel

Centennial Edition Corvette

PREMIÄR

Chevrolet firar sitt 100-årsjubileum på flera vis. När det gäller Corvette uppmärksammas det hela med en svart specialare.

Här är en ny bil att lägga till vår lista över svartlackade specialmodeller. Du hittar topplistan i länken till höger.

Bilen med det rediga namnet Chevrolet Centennial Edition Corvette bjuder på flera unika attribut, men motorn har oavsett version lämnat orörd.

Centennial Edition ska erbjudas till Corvett-versionerna Grand Sport, Z06 and ZR1 och karossfärgen heter Carbon Flash Metallic. Fälgarna är lackade i Centennial Satin Black med en diskret röd bård på ytterkanten.

På B-stolparna, i navkapslarna och i rattcentrum finns en bild av grundaren Louis Chevrolet och nackstöden har Centennial-logotyp. Även de klassiska korslagda flaggorna som sitter i Corvette-nosen har gjorts om och prytts med siffran 100.

Inredningen går även den i svarta toner, kryddat med röda sömmar.

Det första exemplaret av Chevrolet Centennial Edition Corvette auktionerades ut av Barrett-Jackson den 9 april. Slutbudet blev 175 000 dollar, cirka 1 060 000 kronor. Inget överpris direkt.

Taggar: Nyheter, Hem, Chevrolet

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.