Bild
Nästa artikel
CLS Shooting Brake blir verklighet

CLS Shooting Brake blir verklighet

BREAK BLIR BRAKE

Mercedes CLS Shooting Brake får grönt ljus för produktion. Lyxkombin ska introduceras 2012. Lust går före last.

Under vårens bilsalong i Peking premiärvisades konceptbilen Mercedes Concept CLS Shooting Break, en kombivariant av CLS. Nu meddelar Mercedes att bilen ska serietillverkas från 2012. Och samtidigt stavar man om beteckningen till CLS Shooting Brake.
Konceptbilen, och den kommande produktionsversionen, bygger på nuvarande CLS men har fått bakvagnen förlängd och ett kombiutrymme istället för sedankofferten.

Mercedes är noga med att inte nämna ordet ”kombi” i pressmaterialet för att inte väcka associationer till en familjetransportör. Här är det sportighet som gäller.
Jämfört med Mercedes E-klass Kombi är CLS Shooting Brake längre men också en decimeter lägre. Med tanke på den sluttande coupéprofilen kommer lastutrymmet inte på långa vägar nå upp till E-klass Kombi.

Modellen ska byggas jämte bland annat CLS, CL, E-klass och måsvingen SLS AMG i sydtyska Sindelfingen. Sannolikt kommer motorerna att hämtas från nuvarande CLS, vilket innebär en 3,5-liters V6, en turboladdad 4,6-liters V8 och en direktinsprutad V6-diesel.

Missa inte heller provkörningen av helt nya Mercedes CLS i Automobil 10.10 som kommer ut i butik i dag.

Taggar: Nyheter, Hem

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.