Bild
Nästa artikel
de Villota förlorar öga

de Villota förlorar öga

Nyheter

Tidigare har vi kunnat rapportera att Maria de Villota var med om en olycka under ett test, nu har Marussia släppt mer info.

de Villotas F1-team, Marussia, har nu rapporterat att hon förlorat sitt högra öga efter olyckan under en testsession. 

I tisdags körde hon, en av två kvinnliga förare i kontrakt med ett F1-team, in i en stillastående lastbil på ett flygfält under ett aerodynamiskt test och har sedan dess genomgått operation. 

Först var det osäkert på hur allvarliga skadorna är, men rapportrar på plats vittnade om att hjälmen tagit en stor del av smällen och en talesman sa att skadorna var livshotande. Maria, dotter till Emilio de Villota, har nu genomgått operation och ska påbörja återhämtning. 

"Vi är tacksamma för den medicinska hjälp som Maria har fått, och hennes familj skulle vilja tacka de neurologiska- och plastikkirurgiteamen." sa teamchef John Booth. 

"Men, det är med stor sorgsenhet jag måste rapportera att, på grund av skadorna hon ådrog sig, Maria har förlorat sitt högra öga."

"Marias vård och välmåendet av hennes familj är fortfarande vår högsta prioritet. Hennes familj är på sjukhuset och vi gör allt vi kan för att stödja dem." 

Booth kommenterade också att Marussia påbörjat en undersökning för att ta reda på anledningen till olyckan, då Marias bil mystiskt accelererade in i ett av teamens lastbilar. 

Taggar: Nyheter, Hem

Kommentarer

#1
Chrille M.
2012-07-16 09:06

Tråkigt att höra detta med ögat.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.