Bild
Nästa artikel
Maria de Villota dödligt skadad

Maria de Villota dödligt skadad

Nyheter

En av de få kvinnor som är en potentiell kandidat till att tävla i Formel 1 har ådragit sig livshotande skador under ett test för Marussia.

Det var på tisdagsmorgonen som de Villota genomförde aerodynamiska tester på Duxfords flygfält i Marussias F1-bil körd av Timo Glock och Charles Pic.

Teamet gick ut med ett pressmeddelande som sa att olyckan skedde i slutet av 32-åringens första installationsrunda och involverade "en kollision med teamets support-truck."

"Maria har körts till sjukhuset. När hennes medicinska status har blivit utvärderat kommer ett pressmeddelande att skickas ut." 

BBC rapporterar att en talesman sagt att de Villota, dotter till tidigare F1-föraren Emilio de Villota, har ådragit sig livshotande skador. 

Bilen ska "plötsligt accelererat." sa en reporter. "Från vart jag stod såg det ut som att hjälmen tog den största smällen." sa BBC Cambridgeshires presentatör Chris Mann.

Om det är förarfel eller teknikfel som ligger bakom olyckan återstår att se. Med dagens F1-teknik bör det inte vara några problem att reda ut orsaken till olyckan.

Vi hoppas att Maria återhämtar sig och att skadorna är lindrigare än vad som är trott i dagsläget.

Taggar: Nyheter, Hem

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.