Bild
Nästa artikel
Fiat Freemont - från USA

Fiat Freemont - från USA

BADGE ENGINEERING

Amerikanen Dodge Journey har fått italienska kläder, här är första bilderna på Fiat Freemont. Premiär senare i år.

Fiat visar nu sin första modell som är ett resultat av samarbetet med Chrysler. Fiat Freemont lanseras under andra halvan av 2011 och som grund står Dodge Journey.
Förutom en ny grill och stötfångare fram samt en mindre justering av bakpartiet har Fiat inte gjort mycket för att dölja bilens amerikanska ursprung.

På längden mäter modellen 4,89 meter. Sju sittplatser fördelade på tre sätesrader är standard, varav det bakersta kan skjutas ned för att skapa ett plant lastgolv. Om också den mittersta raden fälls ned blir bagagevolymen 1 461 liter.

Fiat uppger att bullerisoleringen förbättrats och att man justerat chassiet med ny fjädring anpassad för Europa.
Inledningsvis erbjuds två turboladdade dieselmotorer från Fiat, båda på två liter men med antingen 140 eller 170 hästkrafter. Båda levererar kraften till framhjulen via en sexväxlad manuell växellåda.

Så småningom introduceras även fyrhjulsdrift till den starkaste dieseln och en V6-bensinmotor på 3,6 liter från Chrysler som ger 276 hästar. Sexstegad automatlåda är det då som gäller.

Fiat Freemont premiärvisas på bilsalongen i Genève som öppnar i början av mars. Det återstår att se om en lätt förklädd amerikan kan fungera på den europeiska marknaden.

Taggar: Nyheter, Hem, Dodge, Fiat

Kommentarer

#1
Mats Söderberg
2011-01-24 21:16

Jag skall inte säga att jag gillar idén. Men det är kanske så att många Fiatkunder inte bryr sig. Att dom får en en familjekombi till vettiga pengar och är nöjda så. Kan varar så.

#2
Östen Lindskog
2011-01-28 08:55

Jag gillar verkligen idén - kan man kombinera det jag gillar med italienska bilar och det jag gillar med amerikanska bilar är det perfekt. Jag kommer säkert att köpa den men den blir säkert inte så billig med tanke på de kvalifikationer den verkar ha.

#3
Lance
2011-02-04 09:09

Fiats varunärke klarar detta. Jag är så glad att det inte är ett Alfa emblem i grillen för då hade det varit God natt!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.