Bild
Nästa artikel
Mazda och Fiat gör roadster

Mazda och Fiat gör roadster

Nyheter

De två tillverkarna har nu gått ihop för att tillsammans tillverka en ny bil för både Mazda och Alfa Romero, baserat på nästa MX-5.

Pressmeddelandet berättar att Alfa Romeos version av cabrioleten kommer skilja sig distiknkt från Mazdas med sin ikoniska och specifika märkesdesign med bakhjulsdrift. Både Mazdas och Alfas versioner kommer att utmärkas av sina respektive motorer. Tillverkningen för båda kommer att ske hos Mazda i Hiroshima, Japan.

Planen är att börja produktionen av Alfan år 2015.

"Den här överenskommelsen demonstrerar tydligt vår hängivelse till Alfa Romeo och vår vilja att växa till ett stort globalt märke. Genom att gå ihop med Mazda kommer vi att samarbeta med ledaren av kompakta bakhjulsdrivna bilar för att kunna leverera en spännande och stilig roadster i Alfa Romeo tradition. Vi uppskattar detta samarbete med Mazda och ser fram emot att upprätthålla en sån givande vänskap." Sa Fiats VD Sergio Marchionne.

Tidigare rykten pratar om att den nya roadstern blir en nytolkning av den klassiska Spider, möjligtvis att konceptet Alfa Romeo 2uettottanta gjort av den välkända byrån Pininfarina kommer att stå som inspiration.

Det slutgiltliga samarbetsavtalet förväntas skrivas under slutet av året.

Vad tror du, den perfekta blandningen av italiensk design och japansk hållbarhet? 

Taggar: Nyheter, Hem, Alfa Romeo, Fiat
Mazda och Fiat gör roadster
Mazda och Fiat gör roadster
Mazda och Fiat gör roadster
Mazda och Fiat gör roadster

Kommentarer

#1
Bilofil
2012-05-25 11:34

Det osannolika tycks tydligen kunna hända till slut, en Alfa Romeo som håller en bra kvalitetsnivå.

Alfa kan göra vackra bilar, så det här låter intressant. Frågan är väl vad bilen kommer att kosta och på vilka marknader man ska sälja den?

#2
Lance
2012-05-28 11:48

Det kan bli riktigt trevligt det där. Tyvärr betyder väl antagligen detta att alfa romeo har skrotat 4C konceptet...

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.