Galleri: Fisker Atlantic

Galleri: Fisker Atlantic

Publicerad 2012-05-21 16:32
Nyheter

Nu har Fisker släppt specifikationen för sin uppkommande modell Atlantic, som ser ut att bli försenad till 2014. Se skönheten här!

Fisker introducerade Atlantic som en konceptbil på New York Auto Show, utan särskilt många detaljer. Nu har dock specifikationen kommit ut.

Enligt dokument InsideEVs har fått tag på kommer bilen med en turboladdad fyr-cylindrig motor med en elektrisk drivlina som producerar runt 300 hästkrafter, vilket leder till 0-100-tider på runt 6.5 sekunder och CO2-utsläpp på runt 50g/km. 

Stämmer informationen InsideEVs släppt kommer modellen kosta mellan 50-60 000 dollar, något mer än vad som uppskattades från början. 

Tidigare har det ryktats att Atlantic inte kommer släppas som planerat i sommar, men nu verkar det som att tillverkningen kommer börja först mitten på 2014. Detta tros vara ett resultat av att Energiverket i USA har blockerat företagets möjligheter till ett statligt lån. 

Oavsett tycker vi Atlantic ser läcker ut och all utveckling som sker där sportbilar integreras mer med miljövänlig teknologi är ett steg i rätt riktning. 

Via WCF

Artikeln har
0
kommentarer

Skriv ny kommentar

Skriv ny kommentar

  • Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
Genom att skicka detta formuläret, så accepterar du Mollom integritetspolicy.
Senaste nytt

Klicka här för att se hela listan med återförsäljare av tidningen Classic Cars. Vi finns hos 1418 handlare runt om i landet. Hoppas att du hittar en nära dig! 

Följ Automobil på Facebook

Få vårt nyhetsbrev gratis