Bild
Nästa artikel
Go natt, Porsche Boxster!

Go natt, Porsche Boxster!

SVARTJOBB

Porsche jobbar hårt på att svärta ner sitt rykte. Svarta versioner av 911 följs nu av Boxster S Black Edition.

Förra veckan presenterade Porsche den svarta 911 Black Edition (se artikellänk till höger). Nu är det dags för Boxster S att gå samma väg. Här har man dock ansträngt sig lite mer.

Bland annat har motorn fått 10 extra hästkrafter, vilket ger totalt 320 hk. Det gör den lika effektstark som Boxster Spyder. Sedan blir det svart för hela slanten. Kaross, sufflett, 19-tumsfälgarna (från Spyder fast svarta), störtbågarna, avgasrören och Boxster S-emblemet – allt är svart.

Suffletten får inskriptionen Black Edition och texten syns även på instegslisterna. Kupén är också mörk.
Standardutrustningen är ganska omfattande. Paketen Comfort, Infotaiment och Design är med i grundpriset – det är också plaketten på handskfacksluckan som visar vilket exemplar det rör sig om. Bara 987 exemplar kommer byggas.

Det kommer ändå att gå att extrautrusta sitt exemplar för den som så önskar.
När det gällde 911 Black Edition kostade denna lika mycket som en 911 i basutförande. Så blir det inte med Boxster S Black Edition. Det tyska grundpriset är 63 404 euro, vilket kan jämföras med Boxster S som kostar 56 978 euro.

Taggar: Nyheter, Hem, Porsche
Go natt, Porsche Boxster!
Go natt, Porsche Boxster!

Kommentarer

#1
Bilofil
2011-02-04 08:19

Man kan undra om tyskar är färgblinda, eftersom av vad jag sett så är svart, grått, silver och vitt de "färger" som är mest poppis där . För övrigt döljer svart en bils linjer och former rätt bra. Inget lyckat drag av Porsche att svärta ner sina bilar så mycket.

#2
Grodis
2011-02-06 21:01

Jodå, det är ett enkelt sätt för Porsche att tjäna en extra slant. Dock är Boxster den prisvärdaste Porschen. Läste att en 911 Turbo kostar ca 70.000 mer för Porsche att tillverka än en Boxter S. Men vad skiljer det inte i säljpris hos en handlare, jo ca 1 miljon!!!!! Känns inte så kul...

Men men, det går inte at komma ifrån att Porsche gör grymt fina bilar.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.